Dit project omvatte maatregelen op het gebied van klimaatbeheersing én renovaties om de productieruimte in te richten conform de geldende normen en voedselveiligheid standaarden.
De werkgroep die het project begeleidde, schreef een tender uit waarin o.a. de volgende condities waren omschreven:
Roma Projects leverde en monteerde de plafonds boven het pekelbad en in de kaasmakerij. Isolerend, beloopbaar voor onderhoud én met FM-Approved sandwichpanelen die zijn voorzien van een hoogwaardige foodsafe coating.
De totale oppervlakte van de plafonds omvatte meer dan 2.000 m2 op een hoogte van 5 en 6 meter. Om de luchtconditionering te optimaliseren zijn tevens een koof en luchtkanalen gemonteerd.
De bestaande lichtkoepel en lichtstraten zijn dichtgelegd met sandwichpanelen. In het plafond kwamen lichtarmaturen. De sparingen voor de lichtarmaturen zijn door Roma Projects high care foodsafe afgewerkt met speciale r.v.s.-inbouwframes.
De uitvoering van de montage van de plafonds is volgens een nauwkeurige planning uitgevoerd, geheel conform veiligheidsrichtlijnen, terwijl productie van de kaas grotendeels kon doorgaan.
Robert Veerdig, bouwkundig verkoopadviseur was van begin tot eind nauw bij het project betrokken: “Dit project eiste een goede voorbereiding vanwege de complexiteit.
Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar ook tijdens de uitvoering moet je flexibel en zeer nauwkeurig kunnen samenwerken met andere bouw- en installatiepartijen.
Sommige delen vervielen, andere onderdelen kwamen er bij of werden aangepast. En dat allemaal volgens een gezamenlijke planning met goede communicatie en inachtneming van de voorschriften én onder controle door de veiligheidskundige. Topniveau teamwork dus!”.