Ook fruitteler Dirk Govaert heeft de weg naar Roma Isolatiesystemen weten te vinden.
Binnenkort beginnen onze monteurs met de bouw van 5 Ultra Low Oxygen (ULO) cellen voor de bewaring van appels en peren in Sint Niklaas.
Na de pluk kun je appels en peren doorgaans een week bewaren. Koeling verlengt de levensduur hooguit twee maanden. Als de ULO- en CA-techniek wordt toegepast, kunnen we dit verlengen. Dit betekent dat ze nauwelijks nog ademen en wel een half jaar tot één jaar te bewaren zijn.
We bouwen deze cellen met Roma-sandwichpanelen en onze gasschuifdeuren worden hier geplaatst. Ook worden er diverse inspectieluiken in de wanden en plafonds gemonteerd zodat alles van buitenaf gecontroleerd kan worden.
Als het fruit eenmaal opgeslagen wordt in de cel dan gaat de deur pas open als het fruit naar de winkel gaat. Pas dan gaat de rijping van het fruit weer verder. Zo zorgen we ervoor dat er het hele jaar door verse appels en peren in de winkels liggen.
gepubliceerd maart 2021