Sectoren

Terug

Sectoren waarin wij onder anderen actief zijn

Zuivel

Brood en Banket

AGF

Opslag en Distributie

Vlees en Vleeswaren

Convenience Food en Snacks

Life Science en Health

Vis en Schaaldieren

Sectoren waarin wij onder anderen actief zijn

Wilt u weten in welke sectoren wij spraakmakende isolatie panelenbouw projecten hebben gerealiseerd voor (inter)nationale klanten in o.a. de foodindustrie, groothandel, opslag en distributie, life science en health? Onder andere in deze sectoren is Roma Projects actief.

 • Zuivel
 • Brood en Banket
 • AGF
 • Opslag en Distributie
 • Vlees en Vleeswaren
 • Convenience Food en Snacks
 • Life Science en Health
 • Vis en Schaaldieren

 • Zuivel

  Uitdagingen in Zuivel sector

  Voor optimale rijping en opslag van kaas is alleen de beheersing van de temperatuur niet voldoende. Microklimaatregeling met de juiste ventilatie én luchtvochtigheid zijn cruciaal. Bij de productie van melkpoeder spelen ook brand- en explosiegevaar een grote rol en zijn er maatregelen tegen ongedierte nodig.
  Risicobeheersing en strenge eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid vragen in de zuivel sector om zorgvuldige keuzes. Hoe lost u dit op?

  Project bekijken

  Isolatiebouw op maat

  Voor zuivelproducenten zoals kaasmakerijen, biedt Roma isolatiebouw op maat. Met het oog op strenge wet- en regelgeving ontwikkelden wij onder meer bouwdetails om isolatiewanden, plafonds en profielen blind te bevestigen. Ook besteden wij extra aandacht aan de afstemming van geschikte coatings van de isolatiepanelen op de omgeving. Op basis van onze jarenlange expertise in het bouwen van kaasmakerijen en pekellokalen, adviseren wij u in de keuze voor hard-pvc-folie of rvs-afwerking.

  Plenum-plafond

  Kaaspakhuizen zijn de laatste jaren zowel in aantal als volume toegenomen. Met plenum-plafondpanelen en plenum-doorvoerkanalen creëren we voor u een scheiding tussen opslag van de kazen en de luchtbeheersingsapparatuur. Dit stelt u in staat om condities optimaal te blijven beheersen en zo een constante temperatuur en luchtvochtigheid te creëren.

  Roma is dé isolatiebouwspecialist voor uw:

 • Melkpoederfabriek
 • Kaasmakerij
 • Kaaspakhuis
 • Pekellokaal
 • Plenum-plafond

 • Bouwconcepten voor de Zuivel

  Heeft u naast foodcare en thermische isolatie ook speciale wensen en eisen op het gebied van brandveiligheid en architectuur? Op basis van onze kennis en ervaring hebben we rond elk thema een bouwconcept ontwikkeld. De verschillende concepten integreren we moeiteloos in één totaalconcept op maat. Roma adviseert, denkt mee in het ontwerp en realiseert uw ruimte of bedrijfspand.

  Foodcare bouwconcept

  Producten

  Meer weten?

  Bent u benieuwd hoe u optimale omstandigheden creëert in uw kaasmakerij of andere geconditioneerde ruimtes? Samen met u bekijken we de mogelijkheden om uw vraagstukken op te lossen.

  Brood en Banket

  Uitdagingen in Brood en Banket

  Om voor langere tijd de smaak te behouden van vers brood en gebak zijn de juiste condities essentieel. Bij de productie, het rijzen van het deeg en de bewaring spelen beheerste temperatuur en luchtvochtigheid de hoofdrol. Door de hoge waardes vragen hygiëne en een dampdichte afwerking extra aandacht. Wat doet u om corrosie, bacteriën en ongedierte buiten de deur te houden?

  Isolatiebouw op maat

  Roma biedt isolatiebouw op maat voor industriële en grotere ambachtelijke brood- en banketbakkers. Wij zijn in staat om uw project in hoog tempo te realiseren. Middels onze uitgebreide projectbegeleiding, expertise en oplossingen op het gebied van deurtechniek en foodcare bescherming van wanden, deuren en vloeren.

  Roma is dé isolatiebouwspecialist voor uw:

 • Omkasting (rem)rijskast
 • Omkasting bollenkast
 • Omkasting spiraalvriezer
 • Koel- en vriescellen

 • Project bekijken

  Bouwconcepten voor Brood en Banket

  Heeft u naast foodcare ook bijzondere wensen en eisen op het gebied van thermische isolatie, brandveiligheid en architectuur? Op basis van onze kennis en ervaring hebben we rond elk thema een bouwconcept ontwikkeld. De verschillende concepten integreren we moeiteloos in één totaalconcept op maat. Roma adviseert, denkt mee in het ontwerp en realiseert uw bedrijfspand.

  koeldraaideur met rvs deurblad bakkerij

  Meer weten?

  Bent u benieuwd hoe u kostbare tijd bespaart bij het realiseren van uw bedrijfspand? Wilt u optimale zekerheid als het om foodcare of andere aspecten gaat? Neem dan contact met ons op. Samen met u bekijken we de mogelijkheden.

  Brandveilig bouwconcept

  Producten

  AGF

  Uitdagingen in AGF

  Voor optimale verwerking, sortering en opslag van uw AGF is meer nodig dan alleen een beheerste temperatuur. Ook condities als Ultra Low Oxygen (ULO), Controlled Atmosphere (CA), Dynamic Controlled Atmosphere (DCA), luchtstroming en relatieve luchtvochtigheid kunnen een rol spelen.

  Creëren en behouden van de juiste condities vraagt ook om zorgvuldige keuzes op het gebied van deuren en deurtechniek. Het aantal toepassingen is snel gegroeid en de afmetingen van de deuropening per fruitbewaarcel worden steeds groter. Dit terwijl de eisen rond lekdichtheid onverminderd streng blijven. Hoe gaat u hiermee om?

  Kivits-Goes-VGK Cool Logistics, ERP Ridderkerk-Roma koelschuifdeur en hefdeur

  Isolatiebouw op maat

  Roma biedt maatwerk op het gebied van isolatiebouw in de AGF. Ook voor veeleisende omgevingen. Zo bouwen wij onder meer koelcellen voor de gasdichte opslag van fruit, bloembollen en zaden. Maar ook geconditioneerde productieruimten, snij- en sorteerruimten.

  Veel groente- en fruittelers, groothandelaren en veilingen vertrouwen op Roma als fabrikant én installateur van koeldeuren en gasdichte deuren. De ULO-schuifdeuren van Roma zijn wereldwijd beproefd en staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en robuustheid.

  Gasdicht bouwconcept

  Roma is dé isolatiebouwspecialist voor uw:

 • ULO-cel
 • CA-cel, DCA-cel
 • Sorteerruimte
 • Bananenrijpcellen
 • Gekoelde expeditieruimten

 • Bouwconcepten voor de AGF

  In de AGF passen wij alle isolatiebouwconcepten toe. In het oog springend is natuurlijk het gegarandeerd gasdichte concept voor ULO-cellen met een garantie op lekdichtheid van 0,2 cm²/100 m³.

  Project bekijken: van Gelder Groente & Fruit

  Overige bouwconcepten

  Heeft u naast isolatie ook bijzondere wensen of eisen op het gebied van brandveiligheid of architectuur? Op basis van onze kennis en ervaring hebben we rond elk thema een bouwconcept ontwikkeld. De verschillende concepten integreren we moeiteloos in één totaalconcept op maat. Roma adviseert, denkt mee in het ontwerp en realiseert uw bedrijfspand.

  Producten

  Meer weten?

  Bent u benieuwd hoe Roma uw isolatievraagstukken oplost? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen met u werken we aan een duurzame oplossing.

  Opslag en Distributie

  Koelhuis en vrieshuis bouwen? Uitdagingen in Opslag en Distributie

  Bij het bouwen van een koelhuis en vrieshuis in de opslag- en distributiesector is het op de juiste en constante temperatuur brengen en houden van temperatuurgevoelige producten een uitdaging. De versheid moet op peil blijven. Vanaf het conditioneren, ompakken, etiketteren en transporteren tot aan het afleveren. Handhaving van de koudeketen is onderdeel van een optimaal logistiek proces.

  Het ontwerpen van een geconditioneerde logistieke ruimte is niet eenvoudig. Hoe voorkom je condens en ijsvorming? Wat is een goede doorgangstechniek? Bekijk samen met de Roma-isolatiebouwspecialisten wat de mogelijkheden én de valkuilen zijn. Al in de ontwerpfase geven zij u het beste advies. Zo ontwerpt én realiseert u samen met Roma uw ideale vrieshuis, koelhuis of DC.

  Naast koel- en vriescellen is Roma dé isolatiebouwspecialist voor uw:

 • Koelhal of vrieshuis
 • Hoogbouw vrieshuis
 • Diepvriesmagazijn
 • Sorteerruimte
 • Expeditieruimte

 • Koelhuis Vrieshuis bouw project bekijken

  Isolatiebouw op maat

  Speciaal voor groothandelaren, supermarkten en koel- en vrieshuis eigenaren, bouwt Roma op maat geconditioneerde ruimten voor de Opslag en Distributie. Wij denken mee in de logistieke processen en opslag in uw ideale DC, koelhuis of vrieshuis.

  Isolatiebouwconcept

  Met het oog op uw logistieke proces, duurzaamheid en waarborging van kwaliteit, heeft Roma het isolatiebouw concept ontwikkeld. De specialisten helpen u mee met de invulling van credits voor uw BREEAM-certificaat. Of bij het behalen van de N-50 norm voor luchtdichtheid. Roma modelleert ook in BIM en bouwt met duurzame isolatiepanelen waarvan een Europese Milieu Product Verklaring (EPD) voorhanden is.
  Met het oog op onderzoek en innovatie en ondersteuning, zijn wij geassocieerd lid van Vereniging van Nederlandse Koel- en Vrieshuizen (NEKOVRI).

  NEKOVRI

  Thermisch bouwconcept

  Producten

  Meer weten?

  Bent u benieuwd hoe u met duurzame isolatiebouwconcepten van Roma de kwaliteit van uw producten op peil houdt? Nu en in de toekomst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen met u bekijken we de mogelijkheden.

  Vlees en Vleeswaren

  Uitdagingen in Vlees en Vleeswaren

  Voor de optimale verwerking van Vlees en Vleeswaren is meer nodig dan alleen een lage temperatuur. Ventilatie, luchtvochtigheid en reinigbaarheid zijn minstens zo belangrijk. Strenge wet- en regelgeving op het gebied van hygiëne vormen een uitdaging. Net als de eisen aan snelheid en flexibiliteit van uw logistieke processen. Hoe gaat u hiermee om?

  Isolatiebouw op maat

  Speciaal voor slachthuizen, groothandels en producenten binnen de vleesverwerkende industrie biedt Roma maatwerk op het gebied van isolatiebouw. Wij denken mee in het ontwerp en bouwen isolatiesystemen voor onder meer slachthuizen en snijzalen.

  Naast koel- en vriescellen is Roma dé isolatiebouwspecialist voor uw:

 • Snijzaal
 • Uitbeenruimte
 • Verpakkingsruimte
 • Krattenwasruimte

 • Project bekijken

  Foodcare Concept

  Met het oog op hygiëne en kwaliteitsbehoud ontwikkelde Roma het Foodcare Concept. Duurzaamheid van uw productie en opslag is een ander belangrijk uitgangspunt.

  Foodcare Concept

  Andere bouwconcepten van Roma

  Heeft u naast foodcare ook bijzondere wensen of eisen op het gebied van thermische isolatie, brandveiligheid of architectuur? Op basis van onze kennis en ervaring hebben we rond elk thema een bouwconcept ontwikkeld. De verschillende concepten integreren we moeiteloos in één totaalconcept op maat. Roma adviseert, denkt mee in het ontwerp en realiseert uw bedrijfspand voor productie en opslag van Vlees en Vleeswaren.

  Producten

  Meer weten?

  Bent u benieuwd hoe de isolatiebouw concepten van Roma u helpen om de continuïteit binnen uw bedrijf te behouden of om uw groeiplannen te realiseren? Neem dan contact met ons op. Samen met onze specialisten bekijkt u de mogelijkheden en maakt u gerichte keuzes.

  Convenience Food en Snacks

  Uitdagingen in Convenience Food en Snacks

  Binnen Convenience Food en Snacks wordt veel gewerkt met verse samengestelde producten en halffabrikaten. Om kruisbesmetting te voorkomen zijn gescheiden zones voor productie en personeel noodzakelijk. Hoe blijft u in staat om de condities in de verschillende ruimtes te beheersen? Hoe voldoet u aan strenge hygiëne-eisen? U wilt geen concessies doen aan de interne logistiek in de verschillende ruimtes. Hoe houdt u rekening met verschillende condities van al uw verschillende producten? Roma heeft de antwoorden op al uw isolatiebouw vraagstukken.

  Isolatiebouw op maat

  Voor producenten van Convenience Food en Snacks biedt Roma isolatiebouw op maat. Met het oog op strenge hygiëne-eisen ontwikkelden wij het Foodcare Concept. Ook denken wij met u mee over een geschikte doorgangstechniek en een koudebrugvrij-ontwerp. Met isolatiewanden die eenvoudig te demonteren zijn, vergroot u uw flexibiliteit.

  Roma is dé isolatiebouwspecialist voor uw:

 • Foodproductie-ruimtes
 • Invriezeromkasting
 • Portioneerruimte
 • Verpakkingslokaal
 • Koel- en vriescellen

 • Project bekijken

  Bouwconcepten voor Convenience Food en Snacks

  Heeft u naast foodcare ook speciale wensen en eisen op het gebied van thermische isolatie, brandveiligheid en architectuur? Op basis van onze kennis en ervaring hebben we rond elk thema een bouwconcept ontwikkeld. De verschillende concepten integreren we moeiteloos in één totaalconcept op maat. Roma adviseert, denkt mee in het ontwerp en realiseert uw ruimte of bedrijfspand.

  Producten

  Meer weten?

  Bent u benieuwd hoe u de kwaliteit van uw producten op peil houdt? Nu en in de toekomst? Neem dan contact met ons op. Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw geconditioneerde ruimte of bedrijfspand.

  Contact

  Life Science en Health

  Uitdagingen in Life Science Health

  Het produceren en distribueren volgens GMP- en GDP-richtlijnen is in de Life Science Health sector een absolute basisvereiste. Hygiënisch bouwen vormt hierin een belangrijke factor. U zoekt een hoogwaardig afgewerkte geconditioneerde fabricageruimte voor productie- en testfaciliteiten? Ons bouwconcept biedt geïsoleerde vlakke wanden, plafonds, deuren, profielen en ramen met een hygiënische afwerking.

  Isolatiebouw op maat

  Voor organisaties binnen Life Science & Health zoals (bio)pharmaceutische en biotechnologische bedrijven, bouwt én produceert Roma isolatiesystemen op maat. De toepassing is gericht op de combinatie van thermisch isolerende, hygiënische én brandwerende bouwoplossingen voor ruimtes waarin speciale condities heersen.

  koeldraaideur

  Roma is dé isolatiebouwspecialist voor uw:

 • Diepvriescel
 • Klimaatkamer
 • Geconditioneerde cleanroom
 • Geïsoleerde container voor transport van medicijnen en organen
 • Koelcel

 • Project bekijken

  Klimaatkamers

  Bouwconcepten voor Life Science en Health

  Heeft u naast GMP- en GDP-richtlijnen ook te maken met speciale wensen en eisen op het gebied van brandveiligheid en architectuur? Op basis van onze kennis en ervaring hebben we rond elk thema een bouwconcept ontwikkeld. De verschillende concepten integreren we moeiteloos in één totaalconcept op maat. Roma adviseert, denkt mee in het ontwerp en realiseert uw ruimte of bedrijfspand.

  Producten

  Meer weten?

  Wilt u optimale zekerheid over hygiëne en veiligheid als het om uw geconditioneerde ruimte gaat? Neem dan contact op met de specialisten van Roma. Samen bekijken we wat de oplossingen zijn voor uw vraagstukken.

  Contactformulier

  Vis en Schaaldieren

  Uitdagingen bij Vis en Schaaldieren

  Voor optimale en efficiënte verwerking van Vis en Schaaldieren heeft u meer nodig dan alleen een lage temperatuur. Ook ventilatie en luchtvochtigheid zijn belangrijk. Oppervlakten moeten beschermd worden tegen de invloed van zout en reiniging. Dit terwijl hygiëne-eisen steeds strenger worden. Wat betekent dit voor uw geconditioneerde ruimtes?

  Isolatiebouw op maat

  Speciaal voor visserijen, visverwerkers, groothandel en visafslagen biedt Roma maatwerk als het om isolatiesystemen gaat. Wij denken mee in het ontwerp en bouwen isolatiesystemen voor onder meer een fileerderij, koelhuis of vrieshuis.

  Foodcare Concept

  Met het oog op hygiëne en kwaliteitsbehoud ontwikkelde Roma een toegespitst bouwconcept. Met oplossingen voor deuren, ramen en afwerking. 

Bent u benieuwd naar het Foodcare Concept. Graag vertellen we u hier meer over.

  Foodcare concept

  Naast koel- en vriescellen is Roma dé isolatiebouwspecialist voor uw:

 • Fileerzaal
 • Diepvriescel
 • Vriestunnel
 • IJsbunker

 • Project bekijken

  Foodcare en andere bouwconcepten van Roma

  Heeft u naast foodcare ook bijzondere wensen of eisen op het gebied van thermische isolatie, brandveiligheid of architectuur? Op basis van onze kennis en ervaring hebben we rond elk thema een bouwconcept ontwikkeld. De verschillende concepten integreren we moeiteloos in één totaalconcept op maat. Roma adviseert, denkt mee in het ontwerp en bouwt uw bedrijfspand.

  Producten

  Meer weten?

  Bent u benieuwd hoe de isolatiebouwconcepten van Roma u helpen om de continuïteit binnen uw bedrijf te behouden of om uw groeiplannen te realiseren? Neem dan contact met ons op. Samen met onze specialisten bekijkt u de mogelijkheden en maakt u gerichte keuzes.

  This site is registered on wpml.org as a development site.