Blog/Nieuws

Terug

Blog/Nieuws

Roma Medewerkers

Roma helpt de 2e generatie bakkers in het zadel

Luchtdicht Bouwen

Koelhuis Dronten

Roma deuren – Uitbreiding Smits Zevenhuizen

Archief

Blog/Nieuws

Bekijk hier onze actuele vacatures

Klik hier voor aanmelden van onze nieuwsbrief

Roma Medewerkers

Bij Roma koesteren we onze medewerkers. We waarderen niet alleen hun toewijding in hun werk, maar vieren successen en hun werkjubileums met trots, want zij zijn het kloppende hart van Roma. Hun ervaring, frisse inzichten en expertise in onze bedrijfsprocessen, klantrelaties en producten vormen het fundament waarop we dagelijks bouwen.

Wil jij deel uitmaken van ons toegewijde Roma-team?

Uiteraard zijn wij op zoek naar meer van deze vakmensen en fijne collega's. Bekijk jouw kansen, check onze actuele vacatures en bouw samen met ons aan de toekomst!

Meer weten over ons?

Overig Blog/Nieuws

Gepubliceerd april 2024

Roma helpt de 2e generatie bakkers in het zadel

Het Koekemannetje en Roma, een match made in cookie heaven

30 jaar geleden kwam Philippe Vorst van New York Pizza in contact met Paul Pallandt van Roma Isolatiesystemen voor het bouwen van enkele productie- en koelcellen op hun locatie in Amstelveen.

New York Pizza heeft in de loop der jaren een enorme groei doorgemaakt tot dat het nu met meer dan 270 vestigingen is uitgegroeid tot de belangrijkste Nederlandse speler. Roma heeft als leverancier van geconditioneerde ruimten door al de jaren heen de diverse uitbreidingen en aanpassingen in het pand gerealiseerd.

Het ondernemerschap en de daadkracht heeft Philippe niet alleen overgedragen aan alle medewerkers maar ook aan zijn kinderen die het met de paplepel kregen ingegoten.
Mooi is het dan ook nu te zien dat zijn zoon David op eigen wijze een concept neerzet met het “Koekemannetje” en hiermee succesvol is. De heerlijke koekjes vliegen over de toonbank en de volgende uitbreiding met een verkooplocatie komt er al aan.

Elke ochtend produceren ze vers deeg in hun eigen winkel, met bloem van eigen bodem en de hoogste kwaliteit Belgische chocolade. Hun toewijding is ongeëvenaard, want elk koekje wordt met de hand gemaakt en op de gram gewogen. En hier komt de magie: Hun producten zijn 100% natuurlijk, zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en ze voegen hun eigen Amsterdamse liefde toe. Het resultaat? Fantastisch lekkere koeken, precies wat jij wilt.

Om de groeiende vraag aan te kunnen is er ook al een productielocatie gevonden in Amsterdam van waaruit de opslag van grondstoffen en de voorbereiding van de producten kan worden gedaan.
Roma is dan ook trots om ook hier voor David de eerste geconditioneerde ruimte te hebben gerealiseerd en hiermee de basis te hebben gebouwd voor de toekomstige groei van zijn bedrijf.

Wij wensen hem dan ook alle succes toe en hopen over 30 jaar weer een leuk artikel te mogen schrijven waarin de volgende ondernemende telg van de familie Vorst zich heeft gemeld.

Opdrachtgever/eindgebruiker: www.hetkoekemannetje.nl/

Overig Blog/Nieuws

Gepubliceerd Februari 2024

Luchtdicht Bouwen

De grote verwarring tussen luchtdicht en dampdicht bouwen. Weet u het?

Luchtdicht bouwen betekent het afdichten van alle ongewenste openingen in een gebouw om ongecontroleerde luchtstromen te voorkomen, zowel van buiten naar binnen (infiltratie) als van binnen naar buiten (exfiltratie). Dit bevordert de controle over vocht en voorkomt energieverlies. Het is essentieel dat de luchtdichtheid aan de warme zijde van de buitenste constructie wordt geplaatst om condensatie te voorkomen. Luchtdicht bouwen is een cruciaal aspect van passief bouwen, wat leidt tot energiezuinige en comfortabele gebouwen door gecontroleerde ventilatie te onderscheiden van ongecontroleerde luchtlekken.

Luchtdicht bouwen met een volledig gesloten dampremming is, naast de hoge isolatiewaarde van het paneel, om een aantal redenen belangrijk:
- vermindering energieverlies. Doordat er geen luchtlekken meer aanwezig zijn in de dampremming van de gebouwschil worden ongewenste luchtstromen voorkomen. De lucht die binnenkomt hoeft dus niet steeds opnieuw afgekoeld te worden, iets wat veel energie kost.
- voorkomt vochtproblemen. Door condensatie wanneer de constructie niet luchtdicht is, stroomt vochtige lucht de uitwendige scheidingsconstructie in. Op een koude ondergrond kan deze warme (buiten)lucht gaan condenseren. Dit leidt veelal tot schade en verminderd de levensduur van het paneel.
- verder is luchtdicht bouwen beter voor: het comfort in het gebouw, behoud van de constructie, geluidwering, brandwerendheid, geurhinder en steriliteit.

Luchtdicht bouwen vraagt aandacht, vakmanschap en kwalitatief goede materialen.

BREEAM-NL

Voor het behalen van een BREEAM-NL certificering leveren wij onder andere een bijdrage in het behalen van punten op de luchtdichtheid van het gebouw. (dit naast de isolatiewaardes, certificaten, afvalverwerking en transporten).

Meer weten over bouwen met een BREEAM certificaat?

ULO bewaring

ULO-bewaring staat voor Ultra Low Oxygen-bewaring. Bij deze bijzondere bewaarmethode wordt een zeer laag zuurstofgehalte in de cel gehandhaafd en het CO2-gehalte verhoogd. Deze bewaring vindt plaats in gasdichte bewaarcellen en wordt onder meer toegepast bij het langdurig bewaren van met name fruit maar ook in toenemende mate voor groentes en ook bij vers vlees.
Om het zuurstof- en CO2-gehalte te waarborgen moeten de cellen gasdicht worden afgewerkt.
De cellen (m.u.v. gangcellen) worden op gasdichtheid getest.

Meer weten over onze ULO cellen?

Wat betekent luchtdicht bouwen voor en met Roma?

Roma bouwt nagenoeg altijd geconditioneerde ruimte met koel of vriestemperaturen en dient derhalve aan de warme (buiten)zijde een dampscherm aan te worden gebracht om condensvorming in het isolatiepakket te voorkomen.
Onze sandwich isolatiepanelen met staalplaat afwerking zijn in het vlak uit zichzelf volledig luchtdicht. De uiteindes en aansluitingen met andere panelen, sparingen e.d. zijn dat niet en zullen moeten worden afgewerkt om een luchtdicht geheel te creëren.

Meer weten over hoe u luchtdicht kunt bouwen met onze oplossingen voor deze afwerkingen? Neem contact op met een van onze verkoopadviseurs.

Overig Blog/Nieuws

Gepubliceerd - oktober 2023

Koelhuis Dronten

Koelhuis Dronten bestaat inmiddels 45 jaar en was in eerste instantie bedoeld voor koelopslag van de oogst van aanbieders uit de directe omgeving. De oorspronkelijke capaciteit van 3.000 ton, is in de jaren 90 tot 2020 flink uitgebreid tot de huidige vorm van 84 cellen met een totale capaciteit van ca. 12.000 ton.

Het fruit komt voor ongeveer 50 % uit Flevoland, de rest wordt van buiten de provincie aangevoerd. In 2020 heeft Roma al een mooi project gerealiseerd voor een nieuw koelhuis met ook 12 ULO-cellen en momenteel zijn de Roma-monteurs in de afwerkende fase van een project van nog eens 12 ULO-cellen. Inmiddels zijn de cellen getest op luchtdichtheid zodat ze in gebruik genomen kunnen worden.

Opdrachtgever/eindgebruiker: Koelhuis Dronten - www.koelhuisdronten.nl/

Overig Blog/Nieuws

Gepubliceerd - augustus 2023

Roma deuren – Uitbreiding Smits Zevenhuizen

Gebroeders Smits in Zevenhuizen

Naast nieuwbouw en het plaatsen van koeloplossingen, koelcellen en vriescellen hebben wij diverse deuren, loopdeuren, luiken en doorvoer oplossingen voor bedrijven om toe te passen in hun bestaande (ge)bouw. Via bouwbedrijf Van Hoorn Van de Kley is Roma in de afrondende fase van een uitbreiding van koelcelwanden en het plaatsen van nieuwe deuren bij Gebroeders Smits in Zevenhuizen.

Zoals we al eerder vermeldt hebben over onze klant, is Smits Zevenhuizen een innovatief internationaal georiënteerd bedrijf en actief in de verwerking van rest- en zijstromen uit de levensmiddelenindustrie. Door hergebruik van deze grondstoffen produceren zij hoogwaardig diervoer en geven reststukken kaas een nieuwe bestemming. Op deze wijze dragen ze bij aan het reduceren van voedselverspilling en de ontwikkeling van een meer circulaire levensmiddelenindustrie.

Om ervoor te zorgen dat die circulaire verwerking optimaal kan verlopen, hebben onze Roma-monteurs op locatie een aantal aanpassingen gedaan in de bestaande bouw. Door het toepassen van diverse sparingen en aanpassingen die wij ter plaatse hebben gemaakt aan sluizen, liften en het toepassen van diverse luiken en deuren, kan deze productie naar een optimaal niveau gebracht worden. We dragen graag ons steentje bij.

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Van Hoorn Van de Kley - www.hoornkley.nl/
Eindgebruiker: Gebroeders Smits Holding B.V. - www.smitszevenhuizen.nl/nl/home.html

Meer weten over koeldeuren en onze oplossingen? Kijk voor onze koeldeuren, ramen en oplossingen bij onze producten, via onderstaande link.

Deurenoverzicht

Overig Blog/Nieuws

Gepubliceerd - augustus 2023

Terug

Top

Archief

This site is registered on wpml.org as a development site.