Blog/Nieuws

Terug

Blog/Nieuws

Appeldag 2023

ULO-Cellen protocol is aangepast

Gebroeders Smits in Zevenhuizen

45 jaar Roma isolatiesystemen

Uitbreiding échte Bakker Piet Kerssens BV

Archief

Blog/Nieuws

Klik hier voor aanmelden van onze nieuwsbrief

Appeldag 2023

Leuk nieuws! Het Delphy team Fruitteelt en NFO hebben opnieuw Dé Appeldag georganiseerd - een dag waarop alles draait om het telen van appels, peren en steenfruit. Roma Nederland is er ook bij; we willen dit event absoluut niet missen! Tijdens deze dag zullen verschillende technieken voor de teelt van appels worden besproken (die ook toepasbaar zijn op de teelt van peren) en zal er ook aandacht worden besteed aan de steenfruitsector. Het beste van alles? Onze isolatiebouw past hier naadloos bij!

In de afgelopen acht jaar heeft Proeftuin Randwijk zich sterk ontwikkeld als dé plek voor innovaties in de fruitteelt. Met de organisatie van Dé Appeldag staat deze locatie in Randwijk (Overbetuwe) nu volop in de schijnwerpers van de hele fruitsector in Nederland en daarbuiten. Dit biedt ons een uitstekende gelegenheid om te netwerken en onze klanten te ontmoeten op deze unieke locatie.

Locatie: Proeftuin Randwijk
Datum: 29-06-2023 Tijd: 09:00-21:00
Meer weten over het event? klik dan hier: www.delphy.nl/microsite/de-appeldag-2023/

Overig Blog/Nieuws

Gepubliceerd - mei 2023

ULO-Cellen protocol is aangepast

Het concept van gasdichte bewaring van fruit is ontworpen om de optimale omstandigheden te creëren in een koelcel, om fruit voor een langere periode te bewaren met behoud van smaak en kwaliteit. Een Ultra Low Oxygen (ULO)-cel is een gasdichte koelcel opgebouwd uit isolatiepanelen die speciaal is ontworpen voor deze bewaringstechniek.

In de ULO-cel wordt de zuurstof verlaagd en de CO2 verhoogd om de CA-bewaringstechniek toe te passen. De temperatuur varieert tussen -2 ºC en 5 ºC, terwijl het zuurstofgehalte wordt teruggebracht tot 1,2% en de CO2-waarde maximaal 4% bereikt. Om deze omstandigheden te beheersen worden monsters van de cel genomen en geanalyseerd om de ademhaling van het fruit te regelen.

Na de pluk kun je o.a. appels en peren doorgaans een week bewaren. Koeling verlengt de levensduur hooguit twee maanden. Door het fruit in slaap te brengen door een specifieke techniek verlengt dit de houdbaarheid tot maximaal één jaar. De Controlled Atmosphere (CA)- en Ultra Low Oxygen (ULO)-technieken worden gebruikt om deze bewaring te realiseren. Met de Dynamic Controlled Atmosphere (DCA)-techniek wordt de bewaring nog verder verlengd.

Er zijn echter fysieke gevaren verbonden aan het werken met ULO-cellen, zoals

 • Verstikkingsgevaar.
 • Valgevaar van bovenop de ULO-cel door het inspectieluik.

 • Klik hier voor nieuwe protocol velig werken in en rond ULO-cellen

  Om de veiligheid te waarborgen zijn er veiligheidsmaatregelen zoals duidelijke waarschuwingstekens, traliebeveiliging voor de luiken, speciale vergrendelingen van deuren en lichtsignalen. De Nederlandse Fruitteelt Organisatie heeft een protocol opgesteld om de veiligheid in en rondom de ULO-cellen te waarborgen en om richtlijnen te bieden voor het nemen van monsters uit de cellen.

  Overig Blog/Nieuws

  Gepubliceerd april 2023

  Gebroeders Smits in Zevenhuizen

  Specialist in hergebruik van levensmiddelen

  Bouwbedrijf Van Hoorn Van de Kley en Roma werken samen aan een prachtig project in Zevenhuizen. De afrondende fase van de verbouwing van de koelcelwanden bij Gebroeders Smits is in zicht. Dit is geen alledaags project, want Gebroeders Smits is een bedrijf dat sinds 1983 internationaal georiënteerd is in het hergebruiken van levensmiddelen. Hun belangrijkste activiteit is de duurzame productie van diervoeder en kaas door een innovatieve verwerking van reststromen. Door ongebruikte restproducten van voornamelijk koek, snoep en zuivelfabrikaten om te zetten in diervoeder en een grote zijstroom van reststukken van verpakte kaas opnieuw te verwerken tot bruikbare kaas voor smelters, wordt er minder verspild en meer hergebruikt.

  Roma is verantwoordelijk voor de bouw van koelcellen, brandwerende gevels, brandwerende (binnen)wanden, plafonds en een overkapping voor productie- en opslagruimten met deuren in gebouw 7. Deze faciliteiten zijn essentieel voor Gebroeders Smits om hun duurzame, circulaire productieproces voort te kunnen zetten.

  Het is geweldig om te zien dat bedrijven zoals Gebroeders Smits werken aan een duurzame toekomst. Roma is trots om deel uit te maken van dit project en bij te dragen aan een betere wereld.

  Opdrachtgever: Bouwbedrijf Van Hoorn Van de Kley - www.hoornkley.nl/
  Eindgebruiker: Gebroeders Smits Holding B.V. - www.smitszevenhuizen.nl/nl/home.html

  Overig Blog/Nieuws

  gepubliceerd - april 2023

  45 jaar Roma isolatiesystemen

  We zijn trots dat Roma Nederland B.V. op 1 april 2023 zijn 45-jarig jubileum viert! In deze 45 jaar hebben we ons een naam gemaakt als toonaangevende isolatiebouwer en deurenproducent, en dit alles dankzij onze geweldige medewerkers.

  Wij gaan de komende jaren weer verder met het leveren van een excellente service aan onze klanten en partners.

  We danken onze klanten voor uw vertrouwen in ons bedrijf en we hopen dat zij en u nog vele jaren van onze producten en diensten zult genieten. Nogmaals bedankt voor uw loyaliteit en we kijken uit naar een mooie langdurige toekomst samen.
  Op naar ons volgende lustrum.

  Overig Blog /Nieuws

  gepubliceerd - maart 2023

  Uitbreiding échte Bakker Piet Kerssens BV

  Echte Bakker Piet Kerssens is een ambachtelijke Brood- en Banketbakkerij en bestaat al sinds 1938. Vanaf het venten langs de deuren, is deze bakspecialist inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de regio, met winkels in onder meer Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond Binnen, Heiloo, Assendelft, Heerhugowaard, Broek op Langedijk, Limmen, Zaandam en Wormerveer.

  Bron foto's: www.giant.nl/project/grootschalige-verbouwing-piet-kerssens/

  Trots om ons steentje te kunnen bijdragen aan dit familiebedrijf, kunnen we u via deze weg melden dat wij gaan starten met de uitbreiding op de locatie in Heiloo. Roma Nederland zal onder meer de buitengevels, brandwanden en buitendeuren verzorgen. Daarnaast zullen wij de inrichting van de bakkerij met diverse verwerkings- oven- en expeditieruimten, alsook de bouw van koel- en vriescellen gaan realiseren, met de benodigde schuif- draai en pendeldeuren van eigen fabricaat.

  Zo zal het bedrijf in de toekomst de interne processen nog beter op elkaar af kunnen stemmen om de eigen winkels te kunnen bevoorraadden met al dat lekkers.

  Website Piet Kerssens

  gepubliceerd - maart 2023

  Overig Blog/Nieuws

  Terug

  Top

  Archief

  This site is registered on wpml.org as a development site.