Projecten

Terug

Gerealiseerde projecten

Scelta Rilland

Cool Control IV Maasdijk

Kaasmakerij hygiëne upgrade

Het Vishuis Hoogstraten

Koelhuis Kivits-Goes, VGK Cool Logistics en ERP in Ridderkerk

Archief

Gerealiseerde projecten

Wij bouwen voor klanten als Lidl, Friesland Campina, Kivits,
Bakkersland en Hoogvliet spraakmakende isolatiebouw projecten.
Bekijk hier een selectie van onze projecten.

Scelta Rilland

Op het bedrijventerrein De Poort in Rilland bouwde Roma Nederland mee aan een nieuwe productielocatie voor Scelta Products. Zij produceren een mooie variatie van diepgevroren, gefrituurde groentesnacks. Roma is verantwoordelijk voor het vrieshuis met koel- en vriesruimtes. Ook hebben wij de buitengevels en beplating mogen realiseren.

Bouwbedrijf Vrolijk was opdrachtgever voor dit duurzame pand dat gebouwd wordt volgens de eisen van de BREEAM-NL 2020 Outstanding certificering en dat vooral te herkennen is aan het open karakter met de grote glazen puien waar het vele daglicht naar binnen stroomt.

Scelta Products produceert diverse snacks, waaronder uienringen, gepaneerde champignons en andere groenteproducten. Voor de bereiding van deze producten wordt er gebruik gemaakt van verse of ingevroren grondstoffen.

Nog tijdens de bouw heeft McCain Foods het bedrijf van Scelta Foods overgenomen. Hiermee vergroot McCain zijn hapjes- en snackassortiment. Voor Roma is McCain geen onbekende, zo hebben afgelopen jaar nog een grote aanbouw geplaatst voor McCain Foods Holland in Lelystad.

Naar Projectenoverzicht

Cool Control IV Maasdijk

Opslag onder multi condities conform bouwkundige eisen

Optimale opslag begint bij perfecte condities. Bij Cool Control in Maasdijk weten ze daar al 25 jaar alles van. Deze logistieke dienstverlener is gespecialiseerd in geconditioneerde opslag, transport en value added logistics van fruit. Cool Control biedt in drie direct naast elkaar gelegen panden met 45 dockshelters een totaal aantal van 9.200 palletplaatsen verdeeld over 41 onafhankelijk te regelen compartimenten. Sinds 2007 is Roma Projects als onderaannemer van Bouwmaatschappij van Mierlo betrokken geweest bij drie grote isolatiebouwprojecten die de groei van het bedrijf hebben begeleid.

Groente en fruit

Cool Control IV

In 2021 is er gestart met het vierde gebouw van Cool Control. Deze nieuwbouw, ook op het industrieterrein Honderdland in Maasdijk, bevat 15.000 vierkante meter vloeroppervlak, verdeeld over drie bouwlagen. Roma Projects realiseerde ook nu weer zowel de complete sandwichpanelenbouw met gevels aan de buitenkant en inpandig koel- en rijpingscellen en een verpakkingsafdeling. Volgens planning is het gebouw in mei in gebruik genomen.

Goede voorbereiding werpt vruchten af

Paul Pallandt, commercieel directeur van Roma, werd vanaf het begin bij het project betrokken door de architect en aannemer: “Het gebouw huisvest veel compartimenten met verschillende condities voor opslag en rijping van fruit. Het is de uitdaging om deze optimaal thermisch te isoleren én om tegelijkertijd te voldoen aan de voorschriften op het gebied van brandveiligheid van het Bouwbesluit. Door overleg met elkaar in de ontwerpfase over te verwachten koudebruggen en brandwerendheid van de wanden en doorgangen, hebben we de valkuilen getackeld. Dit vergde extra tijd maar heeft zijn vruchten afgeworpen in de uitvoeringsfase.

Meer info over foodcare schuifdeuren

Veel informeel overleg

Met zoveel vakdisciplines van bouw- en installatiepartijen in de uitvoering is een doorlopende onderlinge afstemming cruciaal. Dave Canters, projectleider van Roma: “Hier hebben wij vooral invulling aan gegeven door veel informeel overleg. De basis was al vastgelegd in de afspraken met Van Mierlo en in de planning. Maar door regelmatig informeel overleg, ook met de voormannen van de andere uitvoeringspartijen, kunnen we de kwaliteit van ons werk beter bewaken én tevens realiseren dat we binnen de afgesproken planningstermijn opleveren”.

Naar Projectenoverzicht

Kaasmakerij hygiëne upgrade

Bij een kaasmakerij voerde Roma Projects een hygiëne upgrade uit in het productiegedeelte.

Dit project omvatte maatregelen op het gebied van klimaatbeheersing én renovaties om de productieruimte in te richten conform de geldende normen en voedselveiligheid standaarden.

Condities

De werkgroep die het project begeleidde, schreef een tender uit waarin o.a. de volgende condities waren omschreven:

 • De uitvoering moest voldoen aan meervoudige wet- en regelgeving (Bouwbesluit, ARBO en bedrijfsveiligheid- protocollen, NEN-normen, CE-markering, EHEDG-normen en bedrijfsengineering standaarden).
 • Sandwichpanelen conform de aanbevelingen van het Europese Comité ECCS/CIB.
 • Geen onderbreking van het productieproces tijdens de montage. Montage in meerdere fasen.

 • Condensvorming op plafonds : Oorzaken en oplossingen

  Isolerende én beloopbare plafonds

  Roma Projects leverde en monteerde de plafonds boven het pekelbad en in de kaasmakerij. Isolerend, beloopbaar voor onderhoud én met FM-Approved sandwichpanelen die zijn voorzien van een hoogwaardige foodsafe coating.

  De totale oppervlakte van de plafonds omvatte meer dan 2.000 m2 op een hoogte van 5 en 6 meter. Om de luchtconditionering te optimaliseren zijn tevens een koof en luchtkanalen gemonteerd.
  De bestaande lichtkoepel en lichtstraten zijn dichtgelegd met sandwichpanelen. In het plafond kwamen lichtarmaturen. De sparingen voor de lichtarmaturen zijn door Roma Projects high care foodsafe afgewerkt met speciale r.v.s.-inbouwframes.

  Teamwork

  De uitvoering van de montage van de plafonds is volgens een nauwkeurige planning uitgevoerd, geheel conform veiligheidsrichtlijnen, terwijl productie van de kaas grotendeels kon doorgaan.
  Robert Veerdig, bouwkundig verkoopadviseur was van begin tot eind nauw bij het project betrokken: “Dit project eiste een goede voorbereiding vanwege de complexiteit.
  Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar ook tijdens de uitvoering moet je flexibel en zeer nauwkeurig kunnen samenwerken met andere bouw- en installatiepartijen.
  Sommige delen vervielen, andere onderdelen kwamen er bij of werden aangepast. En dat allemaal volgens een gezamenlijke planning met goede communicatie en inachtneming van de voorschriften én onder controle door de veiligheidskundige. Topniveau teamwork dus!”.

  Naar Projectenoverzicht

  Het Vishuis Hoogstraten

  Nieuwbouw zalmrokerij ingericht met Roma-Hydewa HACCP-isolatiepaneel

  Toen Siegfried Schön nog werkzaam was als kok in diverse restaurants, had hij als hobby vissen en zalm roken in de schuur achter het huis. Deze hobby groeide uit tot een eigen zalmrokerij met een professionele werkruimte in een hoeve in Meer (B). De leermeester kok wist het verhaal achter zijn product en het proces goed over te brengen naar de chef koks. Het Vishuis groeide door en verhuisde onlangs naar de nieuwbouw in Hoogstraten (B) dat nu één van de modernst ingerichte zalmrokerijen in België huisvest.

  Het project van de nieuwbouw van de zalmrokerij in Hoogstraten (B) omvat een BVO van 741 m2 op 2 verdiepingen. Op de verdieping bevinden zich de kantoren en droge opslagruimten. Op de begane grond is de zalmrokerij ingericht. Aan de weerszijden van een centrale gang zijn een groot aantal ruimten gepositioneerd met verschillende condities voor verschillende functies:

 • Verwerkingsruimte droog en nat
 • Koelcellen ontvangst, nat gepekeld, eindproduct en verpakt
 • Vriescel
 • Kruidenopslagruimte
 • Orderpickruimte
 • Rokerijruimte
 • Krattenspoelruimte
 • Koeling uitgaande producten
 • Expeditie

 • centrale gang Het-Vishuis-Hoogstraten Roma-Hydewa-HACCP-isolatiepaneel en Roma FoodCare deuren

  Food Care deuren

  Voor de beheersing van de temperaturen in en tussen de ruimten en het logistieke verkeer zijn een 21-tal r.v.s. zonmotief deuren op maat geproduceerd en geïnstalleerd:

 • bedrijfsdraaideuren BDD-40 Food Care
 • koeldraaideuren KDD-60 Food Care
 • vriesdraaideur VDD-100 Food Care
 • koelschuifdeuren KSD/900-100 Food Care

 • Food Care schuifdeuren type 900-FC

  Food Care draaideuren type KDD/VDD-FC

  Lange voorbereiding

  Het nieuwbouwplan is tot stand gekomen na een gedegen oriëntatie en voorbereiding.
  Siegfried Schön: ”Ik heb hier lang over nagedacht en over gesproken met mijn vader, ook een ervaren ondernemer.
  Ik herinner me nog dat we tijdens een diner een plattegrond met een U-flow hadden geschetst op de achterkant van een placemat. Dat vormde uiteindelijk de basis die we hebben laten uitwerken door een architect. Ook bezochten wij een worstmakerij ingericht met de Glasbord® plafond- en wandsystemen van Hydewa. We waren hierna overtuigd dat dit bouwmateriaal voldoet aan onze hygiënische eisen. Vocht rolt er van af, het verkleurt niet en het is kras- en slagvast. We hebben al bezoek gehad van de FAVV (Belgische NVWA). “Sehr schön” was hun commentaar. Voor de deuren bracht Hydewa ons in contact met Roma. Het r.v.s.-hang- en sluitwerk is robuust. Deuren en kozijnen zijn afgewerkt zonder bevestigingen in het zicht.

  Het-Vishuis-Hoogstraten Roma-Hydewa-panelen-verwerkingsruimte-hygiëne

  Opgeleverd volgens planning

  Het Vishuis had voor de hele isolatiebouw één partij. Roma Projects heeft dit compleet gemonteerd met haar deuren en isolerende Roma-panelen die zijn bewerkt aan 1 of 2 zijden met Hydewa-Glasbord®-panelen.

  Siegfried Schön: “Beroepshalve heb ik een passie om met aangeleverde ingrediënten en recepturen wat te brouwen. Met datzelfde oog kijk ik ook naar de bouw. Bij dit soort werk moet het in één keer goed zijn. Je krijgt geen tweede kans. Ik ben van mening dat er op niveau is gepresteerd``.

  Ook over de planning van de uitvoering is de heer Schön goed te spreken. “Precies op de afgesproken dag was het klaar en konden we verder met het werk van andere installatie partijen. Ik kijk met plezier terug op de bouw en heb er ook veel van bijgeleerd”.

  Naar projectenoverzicht

  Koelhuis Kivits-Goes, VGK Cool Logistics en ERP in Ridderkerk

  Kivits-Goes Beheer BV ontwikkelde i.s.m. WDP een nieuw DC voor met name fruit in Ridderkerk. De nieuwbouw op een kavel van 2,4 hectare grond in het agro-logistieke cluster van industrieterrein Nieuw Reijerwaard huisvest de bedrijven Kivits–Goes, VGK Cool Logistics en ERP die voorheen in Barendrecht gevestigd waren.

  Roma Projects is geselecteerd voor de uitvoering van de complete 35.000 m2 isolatiebouw inclusief isolerende deuren en toebehoren. Het koelhuis biedt ruimte aan de koel- en vriesopslag van een kleine 20.000 pallets verdeeld over een koel- en vriescellencomplex met grote expeditie en een verpakkingsruimte van 3.500 m2 op de verdieping.

  Kivits-Goes-VGK Cool Logistics, ERP Ridderkerk-Roma koelschuifdeur en hefdeur

  In het koel- en vriescellencomplex op de begane grond grenzen ruimten en gangen met koel- , vries- en ambient (8ºC) temperaturen aan elkaar. Op de eerste en tweede verdieping zijn met het Roma-isolatiesysteembouw-concept een mezzanine en faciliterende droge ruimten gebouwd.

  Vanwege de koude zou je het niet verwachten, maar met name voor de isolatiebouw is een strenge brandwerende bouwregelgeving van toepassing. Voor de grote brandcompartimenten monteerde Roma Projects isolerende én brandwerende scheidingswanden en deuren conform de WBDBO-bouwregelgeving.

  Naast thermische isolatie én brandwerendheid lopen voedselveiligheid, duurzaamheid en esthetica als een rode draad door het bouwplan. Het is de kunst om hier met een toegespitst assortiment en diensten invulling aan te geven.

  De complete isolatiebouw is met passende Roma-bouwmaterialen ingericht conform de voedselveiligheidseisen. Bijvoorbeeld de deuren. Op maat, isolerend, high care hygiënisch afgewerkt én waar nodig brandwerend of voorzien van een kijkvenster.
  In het gebouw zijn gemonteerd:

 • Koel- en vriesschuifdeuren
 • Koelhefdeuren
 • Brandwerende koeldraaideuren
 • Bedrijfsdraaideuren
 • Fire-screens
 • Snelroldeuren

 • Meedenken en samenwerken

  Bij de nieuwbouw van een hoogwaardig logistiek DC komt in de beginfase de toegevoegde waarde tot uiting door het meedenken in het ontwerp. Hiervoor beschikken we over een uitgebreide kennis tools en ervaring met het zelfde soort projecten. In de uitvoering ligt de focus in de eerste plaats op het efficiënt uitvoeren volgens planning. De samenwerking met andere bouwpartijen en communicatie verloopt via bouwvergaderingen en uitwerking van tekeningen in BIM. In de bouwfase verwacht men een flexibele attitude. Dan is het belangrijk om snel in te springen op aanvullende wensen van bijvoorbeeld de huurders van het gebouw of door het snel oplossen van opleverpunten.

  Naar Projectenoverzicht

  Terug

  Top

  Archief

  Hoogvliet supermarkten Bleiswijk

  Het project nieuwbouw Hoogvliet DC in...Lees meer

  Domino’s Pizza Nieuwegein

  Domino’s Pizza verhuisde onlangs naar...Lees meer

  Koel- en vrieshuis Citrosuco te Gent

  Voor Citrosuco in Gent bouwde Roma Pr...Lees meer

  Hoff slachterij Hardenberg

  Voor de nieuwbouw van de slachterij v...Lees meer

  Ruitenberg Ingredients nieuwbouw in Ruinerwold

  In de zomer van 2019 leverde Roma Pro...Lees meer

  Ausnutria Heerenveen zuivelfabriek

  Voor de zuivelfabriek van Ausnutria i...Lees meer

  Van Gelder Groente & Fruit nieuwbouw in Ridderkerk

  Van Gelder Groenten en Fruit is vanui...Lees meer

  Jo Herbots Sint Truiden nieuwbouw vleesgroothandel

  Jo Herbots, de vleesgroothandel in Si...Lees meer

  Lidl Moerdijk : DC voor verwerking groenten en fruit

  Over de bouw van exotenlocatie Lidl M...Lees meer

  Diviande nieuwbouw

  Diviande besteedde in samenwerking me...Lees meer

  Onderzoeksfaciliteit WUR in Wageningen

  Roma Projects bouwde een ATP-testruim...Lees meer

  Kloosterboer Cool Port Rotterdam

  De isolatiebouw van het nieuwe state-...Lees meer

  Ambachtsbakker de Jager Leerdam

  Over de nieuwbouw van Ambachtsbakker ...Lees meer

  C.J. Langbroek Zeevisgroothandel IJmuiden

  Uitbreiding bedrijfspand voor verwerk...Lees meer

  Delicia Tilburg – productie- en opslaghal

  Het meest opmerkelijk in dit project ...Lees meer

  Bakkersland Aalsmeer – grootste bakkerij van Europa

  Bakkersland Aalsmeer - grootste bakke...Lees meer

  Levarht Aalsmeer – koelcellen en expeditie

  In 2015 is Roma gestart aan 10.000 m²...Lees meer

  ADB Cool Company ‘s-Gravenzande – koelhuis

  ADB Cool Company ‘s-Gravenzande – Uit...Lees meer

  CONO Kaasmakers Westbeemster

  CONO Kaasmakers Westbeemster duurzame...Lees meer

  This site is registered on wpml.org as a development site.