Domino’s Pizza Nieuwegein

Terug

Domino’s Pizza Nieuwegein

Koelcellen, vriescel, deegverwerking- en krattenwasruimte

Pizza-keten Domino’s verhuisde onlangs naar Nieuwegein. De nieuw gebouwde vestiging op het industrieterrein Het Klooster bevat zowel een nieuw hoofdkantoor als DC op een BVO van bijna 12.000 vierkante meters. In het DC produceert Domino’s dagelijks het verse deeg dat gebruikt wordt voor de pizzabodems en verwerkt men de overige dagverse ingrediënten tot hanteerbare hoeveelheden voor de winkels. Vanuit Nieuwegein bevoorraadt Domino’s Pizza alle winkels in Nederland en België.


Logistiek adviesbureau Groenewout uit Breda is door Domino’s vanaf het eerste uur betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe warehouse. Eerst in de vorm van een logistieke studie, daarna is Stijn Belt aangehaakt om het ontwerp vorm te geven en de nieuwbouw te begeleiden. Roma Projects bouwde de vriescel, koelcel, krattenwasruimte en de deegverwerkingsruimte.

Hoe is de logistieke configuratie en het ontwerp ontstaan?

Stijn Belt: “De eerste stap is gezet door Domino’s bij onze logistieke consultants. Zij hebben een plan uitgewerkt waarin een optimaal verlopend logistiek proces centraal staat. Aan de hand van dit plan is met diverse partijen het ontwerp van het gebouw tot stand gekomen. De installateur en Roma zijn in een vroeg stadium hierbij betrokken in verband met hun expertise.

Wat was de vraag van Domino’s en projectontwikkelaar Coffr aan Groenewout en hoe is hier invulling aan gegeven?

Stijn Belt: “De vraag was om het casco gebouw in te richten en daarvoor ook de bouw te begeleiden op de begane grond waar de productie, opslag en alle logistieke zones zich bevinden. We hebben dit project in hoofddelen opgedeeld en ieder deel getenderd in een minicompetitie. Geschikte partners werden hierbij op hun prijs, kennis en toegevoegde waarde beoordeeld. Het ontwerp en de inrichting van de begane grond konden we zo op integrale wijze verder uitwerken in BIM met alle deskundigen. Deze ervaren bedrijven hebben hun toegevoegde waarde hierin zeker bewezen.

Dominos Pizza Nieuwegein gevelaanzicht

Wat waren de uitdagingen in dit project voor u?

Grootste uitdaging was toch wel om alle bouw- en installatiepartijen gelijktijdig in hetzelfde tempo en ook met elkaar te laten optrekken om het project volgens planning uit te voeren. Dit vereist meedenkwerk van een ieder, oplossingen bedenken en verantwoordelijkheden op zich nemen. Door middel van goed overleg met de allemaal zeer professionele partijen is dit prima verlopen.

Geïsoleerd, bestendig en voedselveilig

De isolatiepanelen voor de vriescel en de koelcel, respectievelijk 170 en 100 millimeter dik, zijn vervaardigd in de fabriek van Roma. Bart Hultermans, bouwkundig verkoopadviseur van Roma : “Voor de krattenwasruimte pasten we panelen met een PET-coating toe. Deze panelen zijn bestand tegen een hoge luchtvochtigheid en temperatuurverschillen. In de deegverwerkingsruimte pasten we een voedselveilige folie en makkelijk te reinigen klikprofielen toe voor een foodcare afwerking.”

sandwichpanelenplafond Dominos Pizza Nieuwegein expeditie

Hoe is de samenwerking met Roma in de ontwerpfase en uitvoering verlopen?

Stijn Belt: ”Heel goed. Op basis van hun expertise en argumenten wilde Roma soms een andere richting in maar dit pakte dan achteraf toch goed uit. Zo hebben we het ontwerp optimaal kunnen uitwerken. Ook hun planning was zeer strak maar perfect gehaald. Roma is een groot bedrijf maar bleek toch flexibel te kunnen opereren als er acute verzoeken bij kwamen waarna snel actie werd ondernomen. Bijvoorbeeld met het terloops maken van sparingen in de wanden”

Naar Projectenoverzicht

This site is registered on wpml.org as a development site.