Ruitenberg Ingredients nieuwbouw in Ruinerwold

Terug

Ruitenberg Ingredients nieuwbouw in Ruinerwold

Het 80-jarige familiebedrijf Ruitenberg Ingredients ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan hoogwaardige concepten en toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. De productie vindt plaats op diverse productielocaties in onder andere Twello, Peize en Ruinerwold.

Ruitenberg Ingredients Ruinerwold corridor 2

In de zomer van 2019 leverde Roma Projects in opdracht van aannemer ADST Twello de isolatiebouw op van de nieuwe productielocatie voor Ruitenberg Ingredients. In totaal werden in dit project 6.000 m2 isolatiebouwmaterialen gemonteerd ten behoeve van gevels, binnenwanden en plafonds, deuren en ramen. Naast Roma-koelschuifdeuren zijn hier ook de High Care draaideuren en vensters geïnstalleerd geheel in lijn met de huisstijlkleuren.

Specifieke wensen van de opdrachtgever zijn in overleg met de aannemer Aan De Stegge Twello en Bessels Architekten tot een optimaal eindresultaat gekomen. Zoals geen stalen gordingen in de productieruimtes, alsmede onzichtbaar bevestigde gevel sandwichpanelen en een universele bediening voor alle soorten en merken bedrijfsdeuren. Een prachtig resultaat van samenwerking in het bouwteam met ondermeer Ruitenberg Ingredients, Bessels Architekten en onze opdrachtgever ADST Twello. We danken hen ook voor de foto's.

Ruitenberg Ingredients Ruinerwold expeditie

Het nieuwe pand is gebouwd met aandacht voor veel ruimte en lichtinval en voedselveiligheid. De scheiding van verkeersstromen zorgt zowel binnen als buiten voor veiligheid. Het bedrijfspand met de inpandige productiehal voldoet aan de huidige en de te verwachten eisen rondom kwaliteit, voedselveiligheid en milieu. Het gebouw is gecertificeerd om het hoogste duurzaamheidsniveau, oftewel BREEAM Outstanding (5 sterren).

In het vakblad Stedenbouw is een artikel gewijd aan dit spraakmakende project.

artikel Stedenbouw

Brandwerende draaideuren

High Care vensters

brandwerende draaideur icm high care ramen

Naar Projectenoverzicht

This site is registered on wpml.org as a development site.