Hoogvliet supermarkten Bleiswijk

Terug

Hoogvliet supermarkten Bleiswijk

In 2020 verhuisde de hoofdvestiging van supermarktketen Hoogvliet van Alphen aan den Rijn naar Bleiswijk langs de A12. In opdracht van ASK Romein werd in 2018 gestart met de nieuwbouw van het 72.000 m2 grote distributiecentrum. In 2015 werd de nieuwe Hoogvliet-bakkerij hier al gebouwd waarvoor Roma Projects de gevels, deuren en binnenbouw monteerde.

Zie ook vorige project bij Hoogvliet

Het gebouwencomplex op het bedrijventerrein Prisma huisvest alle logistieke faciliteiten voor droge kruidenierswaren, versproducten, gekoelde- en diepvriesproducten. De Hoogvliet-slagerij (ook door Roma Projects gebouwd in opdracht van Dijkham Bouw) en crossdockstromen, emballage en servicecentrum inclusief kantoren en trainings-en opleidingsfaciliteiten zijn in dit voor Nederland unieke gebouw geïntegreerd. Vanuit de centrale vestiging in Bleiswijk bevoorraadt Hoogvliet haar 70 supermarktfilialen in het land.

Architectonisch hoogstandje

Het design en engineering traject van het gebouw is uitgevoerd door Arcadis. Met kleuren, horizontale brede lijnen en detaillering van de ramen en puien is een esthetisch gevelbeeld gecreëerd voor het 450 meter brede gebouwencomplex. Door een uitgekiende detaillering van de mix uit het assortiment van blind bevestigde horizontale Roma-sandwichpanelen is een nieuwe architectonische eye-catcher tot stand gekomen langs de snelweg Utrecht-Den Haag.

Logistieke operatie

Het logistieke proces in het DC is in hoge mate geautomatiseerd met de modernste technieken.
De uitdaging bij dit project was om met de sandwichbouwmethode hier goed op aan te sluiten én tegelijkertijd rekening te houden met behoud van een optimale isolatieschil tussen de verschillende temperatuurzones. In totaal monteerde Roma Projects hier 90.000 m2 van haar isolatiepanelen, tientallen koel-, vries-, draai -en schuifdeuren en meer dan 20 kilometer zetwerk.

Zeer duurzaam gebouw

Het gebouw is BREEAM-NL Outstanding gecertificeerd door de hoogwaardige isolatie van de Roma-sandwichpanelen, energiezuinige installaties en koeling, een grijswatercircuit, de zonnepanelen op het dak en warmtekoudeopslag in de bodem.

Vakbladartikel Stedenbouw: ``Hypermodern DC is de blikvanger op het bedrijventerrein``

Het distributie- en servicecentrum van Hoogvliet supermarkten in Bleiswijk is op de Internationale BREEAM Awards 2022 in Londen bekroond met zowel de juryprijs als de publieksprijs voor het duurzaamste gebouw ter wereld!

Naar projectenoverzicht

This site is registered on wpml.org as a development site.