Jo Herbots Sint Truiden nieuwbouw vleesgroothandel

Terug

Jo Herbots Sint Truiden nieuwbouw vleesgroothandel

Frigoruimten, versnijderij, verpakkingsruimte, wasserij, expeditie

Jo Herbots vleesgroothandel in Sint Truiden (B) rijdt dagelijks met 5 vrachtwagens door gans België heen om detailhandelaars, supermarkten en slagers te voorzien van een uitgebreid assortiment kwaliteitsvlees. Rund- en kalfsvlees vormen de kern van het bedrijf. Daarnaast is er ook lamsvlees, kalkoen en gevogelte verkrijgbaar. Bij Herbots verwerken ze de karkassen uit het slachthuis op maat voor de klant. In dit hele proces wordt de gekoelde keten niet onderbroken.

Frigoruimte karkassen 020

Het door Sonar Architecten ontworpen gebouw is een box-in-box concept met oog op de multifunctionaliteit op de lange termijn. Roma Projects realiseerde binnen in het gebouw het complete isolatiebouwgedeelte voor de 3.500 m2 productieruimte. Hierin zijn 800 m2 inox rvs panelen gemonteerd in de ruimten waar de karkassen hangen en in de uitsnijzaal. Het inox rvs komt ook terug in de deurbladen van de zware frigo schuifdeuren met hefhendel. Deze zijn van het type Roma 1010-schuifdeur, waarvan 11 stuks met een zwanenhals boven het schuifdeurblad voor de hangbaanlijn.

deur en flush ramen Jo Herbots 056

Bedrijfsdeuren en ramen die flush zijn afgewerkt

Totaal zijn er wel 50 bedrijfsdeuren op maat geproduceerd in de fabriek van Roma Products, waaronder ook pendeldeuren type Portylen Premium-LE met ovaal venster, koel-, vries-, schuivend of draaiend, foodcare bedrijfsdraaideuren en 9 cleanroom ramen die flush zijn afgewerkt met de inox rvs isolatiepanelenwand.

gekoelde gang met snelroldeur en pendeldeur 073

Koel- en vriesdeuren hygiënisch afgewerkt

Een project in de vleesverwerking vereist een hogere graad van hygiënische afwerking van de aansluitingen tussen wanden, plafonds en met de koel- en vriesdeuren. De hangbaanlijnen lopen van de ene ruimte over in de andere. Bij de realisatie van dit project is een hoge mate aan de orde van integrale benadering en afstemming door architect, bouwers en installateurs. Verkoopadviseur Bart Hultermans is dan ook al in een vroeg stadium betrokken geweest bij het ontwerp van het isolatiebouw gedeelte. Dit leidde onder meer tot de toepassing van inox rvs klikprofielen voor de aansluitingen tussen de wanden en tussen de wanden en plafonds.

foodcare schuifdeur met venster 040

Naar Projecten overzicht

This site is registered on wpml.org as a development site.