Van Gelder Groente & Fruit nieuwbouw in Ridderkerk

Terug

Van Gelder Groente & Fruit nieuwbouw in Ridderkerk

Een centrum voor opslag en verwerking, maar ook voor educatie, beleving, innovatie en inspiratie

Van Gelder Groente & Fruit is vanuit Barendrecht naar een opvallende nieuwbouw verhuisd op het industrieterrein/foodcenter Nieuw-Reijerwaard langs de snelweg A15 bij Ridderkerk. In opdracht van hoofdaannemer Wijnen Bouw uit Someren realiseerde Roma Projects een zeer complete en spraakmakende isolatiebouw.

VanGelder_Nieuwbouw_ isolatiepanelengevels met kozijnen

Ontmoetingsplek voor gezonde voeding

Het nieuwbouw project Van Gelder Groente & Fruit op het duurzame bedrijventerrein stond onder meer in het nieuws vanwege de nominatie in de categorie Commercial Project – Design voor de internationale BREEAM Awards. Maar vooral ook vanwege de ambitie van Van Gelder om het centrum te worden van educatie, beleving, innovatie en inspiratie op het gebied van vers. Naast het telen, verpakken, bewerken, bewaren en transporteren van groenten en fruit, gaan ze ook op een bijzondere manier kennis delen over voeding, gezondheid en duurzaamheid. Zien, proeven, ruiken, voelen en horen: alle zintuigen komen aan bod in de ontmoetingsplek voor gezonde voeding. Wie langs het nieuwe complex rijdt, herkent ongetwijfeld de contouren van een kas in het vooraanzicht van dit Experience Center.

Luchtdicht gebouwde hoogbouwmagazijn voor opslag van groenten en fruit

Op een oppervlak van 14.000 m2 en 4 verdiepingen hoog zijn meer dan 15.000 vierkante meters Roma-isolatiesysteembouw gemonteerd. Het luchtdicht gebouwde hoogbouwmagazijn voor opslag van groenten en fruit telt 20 meter hoog. Een groot deel van het Roma-assortiment is in dit complex uitgestald: isolatiepanelen, deuren, zetwerk en ramen. Daarvoor werden 18 meter lange panelen gemonteerd onder gunstige windomstandigheden ter plekke.

Koelschuifdeuren, r.v.s.-koeldraaideuren, pendeldeuren, vensters, luiken

In de nieuwbouw zijn meer dan 80 deuren geïnstalleerd. Zowel koelschuifdeuren van de serie 2010 als van de serie 900-FC, 51 stuks foodcare bedrijfsdeuren, pendeldeuren met een groot zichtvenster, r.v.s.-koeldraaideuren met vensters, luiken én een aantal nieuwe brandwerende draaideuren uit de HC-BW serie.

Van Gelder groenten en Fruit KSD 2010

BREEAM outstanding

Roma leverde de bouwmaterialen conform de specificaties om te voldoen aan de BREEAM outstanding ambitie. Het isolatiebouwproject is door de tekenkamer van Roma in BIM uitgetekend. Een uitdaging in de uitvoeringsfase bij dit soort projecten met verdiepingsvloeren zit hem in de logistiek. Hoe krijg je al die panelen en deuren en overige bouwmaterialen op een veilige manier en zonder beschadigingen naar binnen en het bouwafval weer naar buiten? Dit vraagt soms om een tijdelijke uitsparing in de gevel en een goede planning en organisatie, want je moet natuurlijk ook rekening houden met allerlei andere bouw- en installatiepartijen die ter plekke werkzaamheden uitvoeren.

Naar Projectenoverzicht

This site is registered on wpml.org as a development site.