Diviande nieuwbouw

Terug

Diviande nieuwbouw

Kwaliteit bevroren bewaard in een optimaal geïsoleerde bouwschil

In Veenendaal is de nieuwe productielocatie van Diviande in gebruik genomen voor op- en overslag van geconditioneerde, verse voedingsmiddelen en diepvriesproducten. Dijkham Bouw besteedde in samenwerking met Diviande de isolatiebouw uit aan Roma Projects. Meer dan 10.000 m2 isolatiepanelen werden gemonteerd volgens het thermisch isolerende, brandveilige en foodcare bouwconcept, evenals een groot aantal schuif- en brandwerende loopdeuren van Roma Products.

Nieuwbouw met moderne en duurzame oplossingen

Het duurzaam bedrijfspand beslaat een vloeroppervlakte van bijna 8.000 m2 en is voor 60% uitgerust met diverse (high care) productieruimtes ten behoeve van convenience- en halal producten. Voor 30% met koel-, (in)vries- en opslagcellen en de overige 10% zijn kantoren, kantine-, kleed- en technische ruimten. Er is ook een experiencecentrum gehuisvest om het productieproces, verpakkingswijzen en merken te tonen. De meest moderne en duurzame oplossingen zijn toegepast om natuur en milieu minder te belasten; hoge isolatiewaarden dak en gevels voor minimaal energieverlies; zon PV op het dak voor een hoge mate van CO2 reductie; gebruik van duurzame bouwmaterialen, ingekocht onder keurmerken.

Zoals Diviande de lat hoog legt voor zichzelf, geldt dat logischerwijs eveneens voor de nieuwbouw van de nieuwe productielocatie. Niet alleen op bouwkundig en architectonisch vlak worden de partners gedwongen om het beste uit zichzelf te halen maar ook op het gebied van duurzaamheid.
Facility manager Dick de Vries die de bouw begeleidde namens Diviande: “We hebben de ambitie om voor de opleveringfase het keurmerk BREEAM-NL “Outstanding” (5 sterren) te behalen. Verder brengt onze IFS- en BRC triple A-status met zich mee, dat alle toegepaste bouwmaterialen worden gekeurd en sommige zelfs op temperatuur getest zijn”.

Case studie Diviande nieuwbouw (pdf)

BREEAM-NL Bouwen

Naast efficiënt bouwen en afvalvermindering door deze schone bouwmethodiek (groot aandeel prefab bouwdelen), vond er een scheiding van afval plaats in minimaal zes stromen. Afvalscheiding en -vermindering zijn onderdelen van het door het bouwteam opgestelde Smart Waste Management Plan. Bouwen volgens BREEAM-NL impliceert ook dat er een milieubeleidsplan van kracht is. Tevens werkt de aannemer volgens een gecertificeerd milieumanagementsysteem (ISO-14001). Voorbeelden van beoogde doelen zijn beperking van CO2-uitstoot als gevolg van transport op de bouwplaats, beperking van waterverbruik, minimaliseren lucht- en grondwatervervuiling.

BREEAM-NL bouwen met Roma Projects

Goede sfeer in bouwteam

Samen met de hoofdaannemer Dijkham heeft Diviande de keuzen gemaakt bij de inkoop van de bouwonderdelen zoals de isolatiepanelen en de deuren. Dick de Vries: “Uit de 3 geselecteerde aanbieders hebben we een keuze gemaakt voor Roma op basis van prijs, kwaliteit en het vertrouwen.
Het doel dat we voor ogen hadden is naar verwachting uitgekomen”. Dick de Vries geeft aan dat ook de samenwerking tussen de bouwpartijen van invloed is op het eindresultaat: “Alle neuzen staan dezelfde kant op en de sfeer is goed. Dan kun je elkaar ook aanspreken om iets op te lossen als iets niet goed of naar verwachting loopt. We zijn er trots op dat we dat dit project mochten uitvoeren. Het bedrijf is nu echt goed uitgerust voor de toekomst”.

Naar Projecten overzicht

This site is registered on wpml.org as a development site.