Kloosterboer Cool Port Rotterdam

Terug

Kloosterboer Cool Port Rotterdam

In opdracht van Sprangers Bouwbedrijf in Breda heeft Roma isolatiesystemen de isolatiebouw gerealiseerd van het nieuwe state-of-the-art koel- en vrieshuis dat onderdeel is van de terminal 'Cool Port Rotterdam'.

Het overgrote deel van import van groente en fruit via deepsea komt aan op de Maasvlakte. Kloosterboer Cool Port Rotterdam is een zogeheten 'trimodale terminal', gelegen op de kruising van water, weg en spoor, en zorgt zo voor een uitstekende uitwisseling van goederen met het containercluster op de Maasvlakte.

Video terminal Kloosterboer Cool Port Rotterdam

BREEAM-Outstanding

Kloosterboer Cool Port heeft een opslagcapaciteit van 40.000 pallets, waarvan 10.000 pallets geschikt zijn voor vriesopslag in 2 grote vriescellen en 30.000 pallets voor koelopslag in 22 cellen. Op de begane grond bevinden zich naast de opslagruimten een expeditieruimte van 7.500 m2 met 38 dockshelters. Tevens is op de eerste verdieping een gekoelde ruimte ingericht, waar alle sorteer-, ompak- en verpakwerkzaamheden van Cool Port Packing plaatsvinden.

Het Roma-isolatiebouw concept is er op toegespitst dat koele condities inpandig behouden blijven en dat de warmte niet naar binnen kan treden. Target van begin af aan van de bouwpartners was om een duurzaam DC te realiseren met minimaal een BREEAM-NL Excellent-certificering. In 2018 heeft Kloosterboer met een nog hogere score van 86,76% het oplevercertificaat BREEAM-NL Outstanding ontvangen voor haar koel- en vrieshuis in de Rotterdamse Waalhaven. Deze vestiging van het Kloosterboer concern is hiermee volgens de beoordelingsrichtlijn 2014 één van de meest duurzame koel- en vrieshuizen in Nederland.

Met de isolatiepanelenbouw voor zowel gevels, wanden, plafonds als daken, levert Roma isolatiesystemen een goede bijdrage aan deze uitzonderlijk hoge BREEAM-score.

Cool Port Rotterdam

Uitgangspunten in de vormgeving van het gebouw

Het ontwerp is gerealiseerd door Bogaerds architecten ingenieurs. Speerpunten in het ontwerp zijn het behalen van minimaal de standaard BREEAM-excellent en uitstraling van de kwaliteit van het bedrijf; krachtig en dynamisch, duurzaam en innovatief; dit is te herkennen in de vormgeving van het gebouw. Het helder witte volume vormt een krachtig en dynamisch lijnenspel in relatie tot de gevels van het kantoor en overige functies op de verdieping. Het lijnenspel eindigt in een overstek boven de hoofdentree van het gebouw.

Fotografie: o.a. Evert Buitendijk

Cool Port Rotterdam

Duurzame isolatiebouw

Commercieel directeur Paul Pallandt van Roma isolatiesystemen: “Wij zijn blij dat de bekende bouwer Sprangers ons heeft geselecteerd voor deze opdracht. Een mooi project waarin wij onze expertise kunnen etaleren met longlife geproduceerde bouwmaterialen, montage en detaillering die aan de hoge eisen voldoen”. Roma Projects leverde het koel- vrieshuis van de City Terminal locatie in de Waal-Eemhaven na een periode van 9 maanden op.

Kloosterboer Cool Port Rotterdam 20180706-7045

Luchtfoto: ©Kloosterboer/fotopaulmartens

In het vakblad Stedenbouw is een interview opgenomen met de projectleider van de hoofdaannemer Sprangers Bouwbedrijf over dit project.

Vakbladartikel Stedenbouw over project Kloosterboer Cool Port Rotterdam

Naar Projecten overzicht

This site is registered on wpml.org as a development site.