Bakkersland Aalsmeer – grootste bakkerij van Europa

Terug

Bakkersland Aalsmeer – grootste bakkerij van Europa

Roma isolatiesystemen bouwde mee aan de grootste bakkerij van Europa: in een razend tempo 30.000 m² aan isolatiepanelen monteren en 75 deuren installeren.

In Aalsmeer bouwde Roma in 2016 aan de nieuwbouw van een industriële bakkerij voor Bakkersland. Op het Green Park verrees een gebouw op een perceel met een oppervlakte van 60.000 m². Hiervan is 30.000 m² gehuurd door Bakkersland.

Vastgoedfonds Montea richtte de verhuurde ruimte in tot één industriële bakkerij die behoort tot één van de grootste in Europa.

In een video leggen het gerenommeerde vastgoedfonds Montea en bouwbedrijf Van de Ven uit hoe de samenwerking in dit project tot stand is gekomen. Het grote volume van dit project komt goed in beeld.

De uitdaging bij dit project lag in de planning. Roma-projectleider Gaby Vermeulen: “De bedoeling was om een plafond, met een oppervlak van bijna 15.000 m², zo snel mogelijk te monteren. Andere bouwpartijen konden dan verder met de installatie van technische apparatuur boven het plafond.

De samenwerking met andere bouwpartijen vergt flexibiliteit, inschattingsvermogen en veel overleg, We hebben het hier niet over een rechte doos maar over een bakkerij. Vele bouw- en installatietechnische bedrijven zijn tegelijk aan de slag gegaan om het werk in een snel tempo te realiseren. Voor hoofdaannemer bouwbedrijf Van de Ven was de planning in de coördinatie een prioriteit”.

Isolatiesysteembouw plafond

Een grote klus was bijvoorbeeld het technische plafond. Gaby Vermeulen: “In de voorbereidingsfase vergde dit een goede afstemming met de opdrachtgever en andere partijen, gezien het grote oppervlak en het aantal doorvoeren. In de bouwfase werkten wij de sparingen voor doorvoeren netjes tot in detail af. Ook op letterlijk hoog niveau”.

Grote aantallen

Roma monteerde in totaal ca. 30.000 m² isolatiesysteembouw, ook voor de narijskasten. Het aantal industriële deuren dat Roma produceerde voor de geconditioneerde ruimten was bijna 75 stuks, allen uitgevoerd met foodcare-deurkozijn en dagkantafwerking. De isolatiepanelen worden met behulp van een “cold storage” messing-groef vorm onderling aan elkaar verbonden en zijn voorzien van een polyesterlak coating.

Wilt u meer weten over dit project?
Bel naar +31(0)162-512012 of klik op onderstaande afbeelding

Naar Projecten overzicht

This site is registered on wpml.org as a development site.