Hoff slachterij Hardenberg

Terug

Hoff slachterij Hardenberg

Voor de nieuwbouw van de slachterij van Slagerij Hoff bouwde Roma Projects mee met sandwichpanelen voor zowel de complete gevels als ook de binnenbouw, inclusief speciale deuren en ramen.

 • 1.800 m2 gevelbouw met Roma-isolatiepanelen
 • 2.700 m2 binnenbouw met Roma-isolatiepanelen
 • Roma-schuif-, draai- en- pendeldeuren, luik en venster

 • ingang voorzijde gebouw

  Over Slagerij Hoff

  Slagerij Hoff is een begrip in de regio Hardenberg. Naast een winkel beschikt Hoff ook over een eigen slachterij, eigen worstmakerij en een eigen keuken waar zij verschillende vleesspecialiteiten maakt. Van botermalse biefstukken, barbecue- en grillspecialiteiten tot aan kant-en-klare maaltijden. De slachterij van Hoff levert het luxe kwaliteitsvlees van vleesvee, slachtrunderen en varkens voor haar eigen winkel, voor derden en aan boerderijwinkels in de regio.

  Historie

  37 jaar geleden begon vader Gerhard Hoff met een slagerij in Hardenberg. Al snel breidde hij de zaak uit met een poeliersafdeling. Na verbouwingen in 1992 en 2011 die de groei mogelijk maakten, trad de gericht opgeleide zoon Gert-Jan Hoff in dienst van de onderneming. Gezamenlijk benutten zij de kans om het bedrijf opnieuw toekomstbestendig te maken door een kavel aan te schaffen voor nieuwbouw op het industrieterrein Broeklanden in Hardenberg. “Dat was ook wel nodig” vertelt Gert-Jan Hoff. De nieuwe moderne slachterij is 3 keer zo groot en voldoet aan alle hedendaagse eisen, ook op het gebied van dierenwelzijn.

  ingang expeditie horizontaal blind bevestigde gevelpanelen

  Bouwplan

  Na de investeringsbeslissing startte de fase van het bouwplan van de nieuwe slachterij. Gert-Jan Hoff: “We hebben samen eerst schetsen gemaakt waarin we aangegeven hebben wat we precies nodig hadden. Daarin zijn natuurlijk ook de hedendaagse regels verwerkt. Elk jaar komen er nieuwe eisen bij in verband met het dierenwelzijn. Vol vertrouwen in de toekomst, hebben we hierbij ook wat op de groei vooruit gedacht. Bovendien kost extra ruimte naar verhouding niet veel meer met bouwmaterialen zoals sandwichpanelen ten opzichte van een latere aparte bouwfase”.

  gang met hangbaan naar koel- en vriescellen en verwerkingsruimte

  Betrokken partijen

  Nadat de behoeften en schetsplannen waren uiteen gezet, werden bouwpartijen uitgenodigd. Gert-Jan Hoff: “We hebben partijen uitgenodigd die er verstand van hebben. We kenden architect Erwin Meinders al uit de regio. Voor hem vormde de nieuwbouw van een slachterij een mooie uitdaging. We hoorden vanuit de markt goede verhalen over projecten van Roma. Daarom hebben we hen en andere bekende partijen uitgenodigd. Het was aan architect Meinders om de voorbereiding en detaillering verder met de aannemer en installatiebedrijven te coördineren en te begeleiden”.

  Samen oplossingen bedenken

  Ook al besteedde Gert-Jan Hoff de coördinatie van de bouw uit aan de aannemer en architect, toch bleef hij zelf betrokken bij de uitvoering van het project: “In het begin van de uitvoeringsfase leer je de projectleiders en bouwvaklieden snel kennen en tast je elkaar af. Soms moet je ook met de vuist op tafel slaan in de bouwkeet. Maar onze basisvereiste is vooral: goed overleg, ook als er iets niet goed gaat. Hoe lossen we het met elkaar op?”.

  Afstemming in vroeg stadium

  Bouwkundig verkoopadviseur Robert Veerdig beaamt dit en pleit voor overleg in een vroeg stadium tussen de bouw-, constructie- en installatiebedrijven om de uitvoering soepel te laten verlopen: “Zeker bij een slachterij is het cruciaal dat partijen goed met elkaar afstemmen. Bijvoorbeeld over de bouwvolgorde. Leg je eerst het plafond of installeer je eerst de hangbanen? Bouwen doe je samen met elkaar!”

  Naar Projectenoverzicht

  This site is registered on wpml.org as a development site.