Lidl in Waddinxveen – duurzame isolatiebouw voor distributiecentrum

Terug

Lidl in Waddinxveen – duurzame isolatiebouw voor distributiecentrum

Beperk de energiebehoefte

Recent heeft Roma isolatiesystemen het project “nieuwbouw distributiecentrum Lidl Waddinxveen” opgeleverd voor haar opdrachtgever Bouwbedrijf van de Ven. De focus in de bijdrage van Roma aan dit duurzaamste logistieke gebouw in Nederland ligt op de beperking van de energiebehoefte door goede isolatie. Dit is de eerste vereiste bij energiezuinige bouw. Naar klantwens is dit gerealiseerd net als bij overige DC’s van Lidl in Heerenveen, Weert, Etten-Leur, Tiel en Zwaag. Samen met andere toegepaste energiezuinige middelen (zonnepanelen op het dak, koude- en warmte opslag) resulteerde dit ertoe dat het nieuwe DC in Waddinxveen met een BVO van 52.000 m² maar liefst 70% energiezuiniger is dan vereist voor dit soort gebouwen.

Video duurzaamste logistieke gebouw:

Thermisch isolatiebouwconcept

In totaal monteerde Roma Projects meer dan 35.000 m² isolatiepanelen P in verschillende dikten voor binnenwanden, plafonds, kolomomkledingen en deuruitbouwen. In de wand van de “Frosterzelle” heeft Roma Products dit keer naast bedrijfsdraaideuren en luiken ook draaideuren op maat geproduceerd. De 2-vleugelige deuren hebben deurbladen met een totaaloppervlak van maar liefst 24 m². De bouwmaterialen vormen het basisonderdeel van het thermisch isolatiebouw concept.

Lidl-DC-Waddinxveen-gekoelde opslag-Roma-Projects

Extra energiezuinige isolatiemaatregelen

De isolatietechniek én wijze van montage door Roma Projects, maken dat het concept ook voldoet aan de specifieke ‘Lidl-isolatiebouw’, met aansluitingen volgens beproefde bouwdetails en het aanbrengen van extra energiezuinige voorzieningen. Projectleider Dennis van Keulen: “Onze eerste opdracht voor de isolatiebouw van een DC van Lidl dateert al weer van tientallen jaren geleden. In de loop der jaren is door ervaring steeds meer kennis vergaard over welke oplossingen duurzaam blijven en welke er goed gedijen in de dagelijkse werkpraktijk van een DC”. Deze ervaringen zijn meegenomen in de bestekken. Hierin staat zeer gedetailleerd en nauwkeurig omschreven aan welke eisen de isolatiebouw moet voldoen en wat de verbeterpunten zijn bij de bouw van een nieuw DC.

Op 30 oktober 2016 is het nieuwe duurzame DC van Lidl Waddinxveen geopend:

Thermisch bouwconcept

Naar Projecten overzicht

This site is registered on wpml.org as a development site.