Aandocken bij koel- en vrieshuizen

Terug

Aandocken bij koel- en vrieshuizen

Hoe voorkom ik groot energieverlies in een geconditioneerd gebouw?

Waar zit de zwakste schakel?

Het aandocken bij koel- en vrieshuizen, vormt een kritische schakel in de ononderbroken geconditioneerde voedselketen. De producten worden vervoerd in de gekoelde vrachtwagen. Het pand is vaak compleet geïsoleerd en beheersbaar geconditioneerd. Maar waar gaat het dan toch vaak mis? Juist bij het aandocken van de vrachtwagen tegen het pand zie je vaak dat er grote temperatuurverschillen ontstaan.
Bovendien veroorzaakt dit ook verlies van opgewekte koude-energie. Bij vrieshuizen of sterk gekoelde expedities loop je ook nog eens het risico op ijs -en condensvorming met alle gevolgen van dien.

Cool Port Rotterdam

Wat is het uitgangspunt?

Het vooraf inventariseren van het logistieke proces is een must. Dit vormt het basis uitgangspunt maar zeker niet het enige punt om te komen tot een passende oplossing. Doel is om een optimale afdichting te creëren in combinatie met de wijze van aandocken van de vrachtwagen. Een constructie met een extra sluis voor of achter de gevel is meestal noodzakelijk.

Welke vragen beïnvloeden de manier van aandocken en afdichting?

 • Hoe voorkom ik condensatie en koudebruggen?
 • Hoe voorkom ik vuilophoping onder mijn levelers?
 • Heb ik ruimte voor optimaal isolerende hefdeuren?
 • Kan ik de gevel volledig afsluiten tot onder de dockleveler of moet ik kiezen voor een geïsoleerde dockleveler?
 • Plaats ik de dockleveler inpandig in mijn expeditie of juist buiten de gevellijn?
 • Hoe garandeer ik de gewenste luchtdichtheidsnorm volgens BREEAM-NL?

 • dockshelter Kivits Waalwijk IMG_3767

  Ervaring is een goede leermeester

  Verschillende leveranciers kunnen u adviseren wat de best passende oplossing is voor uw situatie. Zij bieden u ook de materialen op het gebied van toegangsdeuren en aandocksystemen voor het aandocken bij koel- en vrieshuizen. Hoe maakt u hierin een keuze? Ervaring is hierin de beste leermeester, ga samen met onze adviseurs eens kijken bij de toegepaste oplossingen bij één van onze klanten. U maakt dan in het voortraject al de juiste keuzes. Zo bespaart u niet alleen na de oplevering, maar ook in de ontwerpfase.

  Overig Blog/Nieuws

  gepubliceerd - oktober 2018

  This site is registered on wpml.org as a development site.