BIM met Roma

Terug

BIM met Roma

BIM met Roma

In de bouwsector bouwen we steeds meer virtueel met BIM. In deze werkmethodiek leveren alle partijen die bij het bouwproces zijn betrokken hun informatie digitaal aan en zien ze van elkaar wat er gebeurt. Die informatie is continu beschikbaar en altijd actueel. Dat BIM nog altijd veel vragen oproept, is waarschijnlijk geen nieuws voor u. In het E-book ‘BIM bij Roma’ delen wij onze visie en onze aanpak met betrekking tot BIM. Eerst leggen we uit: wat is BIM precies? Daarna wat er voor BIM nodig is en hoe we samen met andere bouw- en installatiepartijen kunnen “bimmen”. Hoe gaat Roma in de praktijk om met BIM? En hoe verloopt een tekentraject?

Waarom kiezen voor Roma?

Inmiddels zijn er voor isolatiesysteembouw projecten meerdere leveranciers in de markt waarmee ontwerpers en bouwers samenwerken in BIM. Maar waarom zou je kiezen voor Roma? Technisch directeur Johan Woestenberg: “Omdat wij op hoog kennisniveau inhoudelijk kunnen participeren in een BIM-project (ACE Architectural Designer). We hebben alles onder één dak en in eigen beheer. Dit geeft ons bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf aanpassingen te maken of te modelleren voor onderdelen binnen onze scoop waarvan nog geen bibliotheek beschikbaar is en waarmee we toch het model compleet kunnen houden En daarmee kunnen we snel schakelen en creatieve oplossingen bieden die binnen het ontwerp en BIM-structuur gewenst zijn. We hebben inmiddels bij meerdere projecten onze ervaringen en inzichten zien groeien en ontwikkelen”.

Wat betekent BIM voor Roma in de toekomst?

Johan Woestenberg: “Onze visie is dat BIM voor de bouwwereld grote voordelen in kwaliteit en efficiëntie kan opleveren bij een goede BIM-coördinatie met een goed en tijdig besluitvormingsproces gedurende de ontwerpfase, voorbereiding- en realisatiefase. Onze ambitie is om onze inhoudelijk toegevoegde waarde nog meer uit te dragen. We willen in een zo vroeg mogelijk stadium aanschuiven om deze voordelen ook concreet te kunnen maken voor onze opdrachtgevers. Voor een goed integraal ontwerp is immers de specifieke kennis en ervaring van verschillende bouwonderdelen in een zo vroeg mogelijk stadium noodzakelijk. Een goed voorbeeld hiervan is het project Domino’s Pizza in Nieuwegein waar onze toegevoegde waarde een beter ontwerp en kostenbesparingen heeft opgeleverd voor de opdrachtgever”.

Graag denken wij mee in oplossingen. Met de informatie leveren wij een bijdrage in het BIM-traject aan alle partijen en gebruikers. In de whitepaper ``BIM met Roma`` leggen wij nader uit, hoe wij digitaal meebouwen aan uw BIM-project. Wilt u met ons van gedachten wisselen hier over? Of uw specifieke vraagstuk met ons bespreken? Dat kan. U bent van harte welkom!

Overig Blog/Nieuws

This site is registered on wpml.org as a development site.