Boomgaard Ter Linde in Oostkapelle breidt uit

Terug

Boomgaard Ter Linde in Oostkapelle breidt uit

Begin april begint Roma met de bouw van 7 Ultra Low Oxigen cellen en 1 gangcel.
De locatie van Boomgaard ter Linde geldt als de oudste biologische grond van Nederland. Al sinds 1926 wordt op deze locatie in Oostkapelle biodynamisch geteeld.

De nieuwe blikvanger op het erf van Boomgaard ter Linde is een gloednieuw, duurzaam gebouwd koelhuis en pakstation. De nieuwe locatie is stilaan in gebruik en zo goed als klaar. Het koelhuis en pakstation zijn deels ter uitbreiding van het eigen areaal, maar ook voor Coöperatie Nautilus Organic. De helft van het koelhuis is bestemd voor hardfruit en de andere helft voor akkerbouwproducten.

Gasdicht bouwconcept

Het koelhuis is geheel gebouwd in het thema ‘biologisch’. Onder andere zullen op het dak zonnepanelen worden geplaatst en 1000 m2 sedum als dakbedekking.

Naast de Roma-isolatiepanelen worden ook 7 stuks elektrisch bediende Roma-gashefdeuren en 2 stuks overheaddeuren in het project verwerkt, alsmede 7 stuks Roma-inspectieluiken.

Het landbouwbedrijf biedt inmiddels een zeer breed georiënteerd scala aan duurzame producten en diensten; Zo is er de biologische teelt van aardappelen, pompoen, pastinaak en andere groenten bedoeld voor de handel en industrie. Er is fruitteelt met diverse rassen appels en peren maar bijvoorbeeld ook een veehouderij met melkkoeien en eigen kaasmakerij. Veel van deze producten worden vermarkt onder het eigen “loverendale” merk aan biologische winkels. Tot slot is op de boerderij een boerderijwinkel en een boerencamping aanwezig.

Overig Blog/Nieuws

gepubliceerd maart 2021

This site is registered on wpml.org as a development site.