Diviande Veenendaal, eerste vriescelpanelen gemonteerd

Terug

Diviande Veenendaal, eerste vriescelpanelen gemonteerd

Volop montage activiteiten met isolatiepanelen voor de nieuwbouw

Diviande in Veenendaal is een internationale en vooruitstrevende producent van hoogwaardig diepvriesvlees en is specialist in het procedé van; conditioneren, portioneren, slicen, vacuüm verpakken en industrieel invriezen van vlees- en maaltijdcomponenten. De markt waarin Diviande opereert, groeit de laatste jaren fors. Het huidige pand is te klein en ongeschikt voor de groeirichting. Dit in combinatie met efficiëntie doelstellingen maakt dat Diviande kiest om een nieuw pand te laten bouwen.

Het ontwerp is van architect Van Bokhorst Architecten BNA en het pand krijgt een BVO van ca. 8000 m2. Roma Projects gaat in samenwerking met Dijkham Bouw de totale isolatiebouw realiseren voor ondermeer highcare productie ruimtes, koel- en invriescellen en een vrieshuis.

montage isolatiebouw project Diviande

Duurzame bouw

Na oplevering, in het begin van 2018, zal het pand twee keer zo groot zijn als het oude en is Diviande klaar voor de toekomst. Diviande, een dochteronderneming van Jan Zandbergen, heeft in de ontwikkelingsfase ook met een duurzame bril gekeken naar de nieuwbouw van haar pand. Zo wordt de milieubelasting gereduceerd door te kiezen voor extra dikke koelcel- en vriescelwanden met hoge isolatiewaarden en komen er PV-zonnepanelen op het dak voor een hoge mate van CO2 reductie.

Start montage

Onlangs is Roma Projects gestart met de montage van de eerste vriescelpanelen. In de komende maanden wordt verder gebouwd met gevels, binnenwanden, plafonds en het installeren van bedrijfsdeuren die voldoen aan de voedselveiligheidseisen conform kwaliteitsstandaard zoals BRC en IFS. In totaal verwerkt Roma Projects meer dan 10.000 vierkante meters Roma-isolatiepanelen. Tevens installeert zij meer dan 40 isolerende bedrijfsdraaideuren en foodcare schuifdeuren van Roma Products voor in de vriescel en koelcellen. In de isolatiebouw zijn ook brandwerende loopdeuren, snelroldeuren en brandrolschermen voorzien. Zo past Roma Projects bij Diviande haar foodcare, thermische en brandveilige bouwconcepten toe.

Overig Blog/Nieuws

gepubliceerd - juni 2017

This site is registered on wpml.org as a development site.