High Care-vensters

Terug

High Care-vensters

Verzonken gemonteerd en vlak afgedicht naar de wand

Vraag en doel van flush-afwerkingen?

Vanuit de voedingssector is er steeds meer vraag naar flush-afwerkingen. Het doel hiervan is dat door de toegepaste bouwmaterialen geen of zo min mogelijk horizontale vlakken, naden, kieren of scherpe hoeken ontstaan bij de inrichting en afwerking van de oppervlakken. Zo zullen stofresten, vuil of bacteriën niet achterblijven in de hygiënische ruimten.

Ontwikkelingen van de Flush, Foodcare en High Care-afwerking?

In de cleanroom sector is het vlak afwerken van oppervlakken bij de bouw en inrichting van ruimten al jaren een gemeengoed. Ook in de geconditioneerde voedingssector is een blinde bevestiging (zonder parkers in het zicht) van isolatiepanelen, profielen en raamkozijnen steeds vaker gewenst.
Zo schrijft de EHEDG-richtlijn (Ontwerpprincipes voor voedingsmiddelenbedrijven) in binnen- en buitenmuren en ramen voor in nauwsluitende kozijnen die verzonken zijn gemonteerd en doorlopend en vlak afgedicht naar de muren.

In de voedingssector past men al voedselveilig afgewerkte vensters toe in sandwichpanelenwanden. Zo behoudt men tijdens het produceren een goede kijk op de processen. Roma Products heeft hiervoor al een aantal jaren een r.v.s.- foodcare venster in haar assortiment. Dit is een blind bevestigd en in de hoeken gelast r.v.s.-kozijn met 1 x dubbel isolatieglas voorzien van antisplinterfolie.

In de isolatiesysteembouw blijft een stabiele afwerking van bouwmaterialen zoals deuren en ramen die geheel flush afdichten met de wand een uitdaging. Hiervoor is een paneelomvattend kozijn nodig. In nauw overleg met klanten en architecten heeft Roma Products nu ook een High Care vast raamkozijn ontwikkeld.

Foodcare venster detail principe 1 x dubbel isolatieglas

Dit High Care-venster heeft dezelfde kenmerken als het Foodcare venster, maar is vlak met de wand afgewerkt en voorzien van 2 x dubbel isolatieglas met een spouw ertussen. Het High Care-venster is bestemd voor binnentoepassing in zowel sandwichpanelen wanden als in bouwkundige wanden.

Inmiddels zijn een aantal projecten gerealiseerd waar de High Care-vensters zijn toegepast:

  • Ausnutria Heerenveen
  • Danone Nutricia Haps
  • Jo Herbots Sint Truiden

  • Overig Blog/Nieuws

    gepubliceerd - mei 2019

    This site is registered on wpml.org as a development site.