Project bakkerij Hoogvliet gedetailleerd in BIM

Terug

Project bakkerij Hoogvliet gedetailleerd in BIM

Wat is het Bouw Informatie Model (BIM) en de meerwaarde van Roma isolatiesystemen voor u?

Met de vertaling van producteigenschappen van isolatie sandwichpanelen in BIM-specificaties voor de nieuwe bakkerij van Hoogvliet supermarkten, heeft Roma in 2014 de eerste stappen gezet voor deelname aan BIM. Alle benodigde onderdelen zijn hiervoor uitgewerkt in het deelmodel gevel- , wand- en dakisolatiepanelen.

Bakkerij-Hoogvliet-in-aanbouw-Roma-Projects

Voor lezers die niet actief zijn in de bouw, zal de afkorting BIM en het werkwoord 'bimmen' nog nieuw in de oren klinken. BIM is een methodiek waarbij bouw- en installatiebedrijven in een 2- en 3-dimensionaal Bouw Informatie Model (BIM) in de ontwerpfase samenwerken in een betrokken project. De basis is één model (database) waarin gegevens van de architect, constructeur, installateur en (onder)aannemer worden verwerkt. In dit virtuele model is direct zichtbaar hoe zij de verschillende bouwmaterialen gaan toepassen. Ook kenmerken van de bouwmaterialen zoals de prestaties, de montage en het onderhoud worden voorafgaand aan de uitvoeringsfase al in kaart gebracht.

De belangrijkste doelen van de BIM-methode zijn kwaliteitsverbetering, bouwkostenreductie en verkorting van de doorlooptijd. Dit doel bereikt men onder meer door consistentie van het ontwerp, vervanging van het traditionele bestek en verbeteren van de logistieke uitvoering. Eerst stelt de opdrachtgever een BIM-protocol op om een helder beeld te scheppen van de aanpak en verwachtingen. De uitwerking van een project in deelmodellen en afstemming in een coördinatiemodel vormen de grootste uitdaging voor alle BIM-partners van een project. Hiertoe vindt overleg plaats tussen de partners.

Hoe ver is Roma momenteel met BIM? Technisch Directeur Johan Woestenberg over dit Roma BIM-project: “We hebben direct geïnvesteerd in hardware, software en opleiding. Samen met de ervaren BIM-regisseur Casteo hebben we in het project voor de nieuwe bakkerij van Hoogvliet een vliegende start gemaakt in de standaardisatie van onze producten en in het uitbouwen van onze vaardigheden binnen BIM. De vraag of wij als BIM-partner binnen een project toegevoegde waarde brengen, kunnen wij dan ook volmondig met “Ja” beantwoorden”. Roma onderstreepte met deze ontwikkeling koploper te zijn in de branche. Een ander project dat de isolatiebouwer in BIM heeft uitgewerkt is de nieuwbouw van de babyvoedingsfabriek Ausnutria Hyproca in Heerenveen.

Vraag gratis onze bedrijfsbrochure aan en kijk wat Roma voor u kan betekenen.

Gratis Brochure-Wat kan Roma voor u betekenen?

Project

Overig Blog/Nieuws

gepubliceerd - oktober 2016

This site is registered on wpml.org as a development site.