Uit ervaring weet ik dat er nogal wat vragen om de hoek komen kijken bij een isolatiebouw project? Hoe los je deze op? Eén van mijn taken als verkoopadviseur in rayon Zuid-Nederland en België, is het beoordelen van nieuwe (aan)vragen voor een isolatiebouw project. Ik beoordeel dan of het bouwproject technisch en economisch gezien bij Roma Projects past en hoe dit in elkaar steekt. Dit kan een ontwerp met mankementen voorkomen, oftewel een ontwerp van 'nix'! Aan de hand van deze beoordeling ga ik de aanvraag nader analyseren en met de collega calculator aan de slag om een offerte te maken.
Dan begint de grootste uitdaging; is het ontwerp een goede mix van geconditioneerd bouwen of is het helemaal nix? Dit klinkt vaag of vervelend maar eigenlijk komt het neer op: heeft de aanvrager in de ontwerpfase goed nagedacht over een thermische en koudebrugvrije gebouwschil? Een condensvrije isolatiebouw? Sommigen zeggen: “gewoon doen” en aanbieden wat er staat. Maar ik vertrouw toch liever nog altijd op onze kennis van de condities en ga eerst met de aanvrager in gesprek.
Dan praten wij in onze bouwmethodiek over twee verschillende ontwerpvarianten;
Ik ben van mening dat je deze 2 varianten niet door elkaar heen kunt toepassen. Hiernaast voeren wij in onze bestudering van het ontwerp geheel gratis en vrijblijvend een check uit op een aantal criteria en details die wel of niet kloppen.
Zomaar een paar vragen die komen kijken bij een koudebrugvrije isolatiebouw. Hoe lossen we dit op? Aarzel niet en ga samen met ons in een ontwerpstadium eens rond de tafel zitten.
gepubliceerd - november 2017