Sandwichpanelen met biomassa

Terug

Sandwichpanelen met biomassa

Sandwichpanelen met biomassa in PIR-schuimsysteem ROMA5 uit hernieuwbare grondstoffen

Het nieuwe standaardschuimsysteem van ROMA5 onderscheidt zich nu al door zijn hulpbronnen besparende eigenschappen. Met een extra beschikbare variant van dit systeem wordt het idee van duurzaamheid consequent verder ontwikkeld. ROMA isolatiesystemen levert hiermee een bijdrage aan de circulaire economie met de introductie van isolatiepanelen met biomassa.

Aanzienlijke vermindering CO²-uitstoot

Het nieuwe PIR-schuimsysteem ROMA5 kan optioneel ook met behulp van grondstoffen uit biomassa worden geproduceerd. Al bij de productie wordt biomassa, bijvoorbeeld uit keukenafval, gebruikt in plaats van fossiele grondstoffen en verwerkt tot een duurzaam schuimsysteem. Samen met andere geselecteerde leveranciers en partners is ROMA erin geslaagd om een isolerende sandwichpaneel te leveren dat net zo overtuigend is door zijn uitstekende isolerende en constructieve werking als door een verdere aanzienlijke verbetering van de vermindering van de CO²-uitstoot. Planners, fabrikanten en gebouweigenaren krijgen zo een product dat de beste kwaliteit combineert met de hoogste grondstoffen- en energie-efficiëntie.

ROMA- biomassa isolatiepanelen

Voor ROMA betekent het geoptimaliseerde productieproces en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen een belangrijke stap in de richting van nog meer milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Dit is een bevestiging van de ambitie van de onderneming om altijd in het belang van de natuur en de mensen te handelen.

Biomassa balans

ROMA5 maakt een grondstoffen besparend schuimsysteem op basis van organisch afval mogelijk, bijvoorbeeld organisch afval uit de organische afvalbak, zonder het gebruik van fossiele grondstoffen en met een vermindering van de CO²-uitstoot van ongeveer 50%. Deze mogelijkheid wordt geboden door BASF's biomassabalansproces, dat gecertificeerd en gecontroleerd wordt door TÜV Nord en uitsluitend beschikbaar is voor ROMA-klanten. Dit levert een directe bijdrage aan een duurzaam gebruik van hulpbronnen en CO²-besparingen.

ROMA5 BiomassBalance

Als bewijs van het gebruik van deze niet-fossiele grondstoffen ontvangen klanten van het onafhankelijke TÜV Nord een REDcert²-certificaat en op aanvraag een certificaat van Roma isolatiesystemen voor uw bestelling van isolatiepanelen met biomassa geproduceerd.

Overig Blog/Nieuws

gepubliceerd - september 2019

This site is registered on wpml.org as a development site.