Isolerende omkasting voor relaxatie van kunststof in gloeioven

Terug

Isolerende omkasting voor relaxatie van kunststof in gloeioven

Relaxeren van kunststof

Het relaxeren van kunststof is een proces dat plaats vindt in een daarvoor geschikte geconditioneerde ruimte. In de volksmond gebruikt men hiervoor ook wel de term gloeioven.

HP Products: innovatie in hoogwaardig kunststof

Het op innovatie gerichte bedrijf HP Products in Raamsdonksveer levert en produceert halffabricaten en producten op basis van kunststoffen. Met een geavanceerd machinepark en hoogwaardige cleanroom productiemogelijkheden biedt dit bedrijf standaard-, branche-, en klantspecifieke oplossingen. De mogelijkheden en de flexibiliteit om in kleine tot midden en grote series te produceren, maakt HP Products interessant voor verschillende branches en internationale klanten.

Uitgloei oven op maat

HP Products

Gloeioven voor relaxatie

De kunststof producten moeten voldoen aan chemische bestendigheid, temperatuur bestendigheid, slijtage, krasvastheid of wrijving. In het productieproces van kunststof verandert het materiaal van gedrag, onder andere als gevolg van temperatuur. Door het kunststof beheerst te laten afkoelen in een “gloei-oven”, behoudt het zijn volume en verkrijgt het materiaal zijn gewenste eigenschappen qua structuur, dichtheid, weerstand tegen kruip, spanning etc.
In de praktijk noemt men dit ook wel het relaxeren van het kunststof. In samenwerking met de klant ontwikkelde de engineeringsafsdeling van Roma Products een 2-delige uitgloei-oven met onderstel en afsluitkap. Deze thermisch isolerende omkasting is opgebouwd uit isolatiepanelen en profielen.

Meer over klimaatkasten

Overig Blog/Nieuws

gepubliceerd - juni 2017

This site is registered on wpml.org as a development site.