Ruitenberg Ingredients bouwt nieuwe productielocatie in Ruinerwold

Terug

Ruitenberg Ingredients bouwt nieuwe productielocatie in Ruinerwold

In Ruinerwold bouwt Roma in opdracht van aannemer ADST Twello aan een nieuwe productielocatie voor Ruitenberg Ingredients. Eind oktober 2018 is de montage van de staalconstructie gestart. Inmiddels is de montage van de gevelpanelen in een ver gevorderd stadium. Totaal worden er zo'n ca. 6.000 m2 sandwichpanelen geleverd en gemonteerd t.b.v. gevels, binnenwanden en plafonds. Tegelijkertijd worden er ook Roma-deuren en ramen geïnstalleerd.

Uitbreiding productielocatie

Het 80-jarige familiebedrijf Ruitenberg Ingredients ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan hoogwaardige concepten en toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. De productie vindt plaats op diverse productielocaties in onder andere Twello, Peize en Ruinerwold.

Wegens groei van de bedrijfsactiviteiten wordt achter de bestaande productielocatie in Ruinerwold een nieuwe productielocatie gerealiseerd. Hierdoor zal de totale productieoppervlakte op deze locatie worden verdubbeld. De nieuwbouw bestaat uit 4.021 m2 begane grondvloer en 704 m2 verdiepingsvloer. In het nieuwe bedrijfspand komen kantoor/R&D-, test- , productie- en logistieke ruimten, geconditioneerde ruimten (zowel warm als koud) en enkele cascoruimten ten behoeve van uitbreiding in de toekomst.

BREEAM Outstanding

Het nieuwe pand verrijst in de kenmerkende Ruitenberg-huisstijl en voldoet aan de huidige en de te verwachten eisen rondom kwaliteit, voedselveiligheid en milieu. Voor dit project heeft het bouwteam de ambitie uitgesproken om het hoogste niveau, oftewel BREEAM Outstanding (5 sterren), te behalen. Voor de koel- en vriesopslag hanteert men de ENE 1 beoordeling met de technische checklist koel/vriesruimten. De BREEAM expert is W4Y Adviseurs B.V.

Bekijk het eindresultaat van dit project

Overig Blog/Nieuws

gepubliceerd - april 2019

This site is registered on wpml.org as a development site.