Geslaagde sandwichpanelengevel reiniging bij Schmidt Zeevis

Terug

Geslaagde sandwichpanelengevel reiniging bij Schmidt Zeevis

Het bedrijfspand van Koninklijke Schmidt Zeevis in de Spaanse Polder in Rotterdam heeft recent een frisse voorjaarsschoonmaak ondergaan. De sandwichpanelengevel reiniging is essentieel voor het behoud van de kwaliteit van de sandwichpanelen gevels.

004dd04122015 Schmidt Zeevis vooraanzicht

Waarom reinig je stalen sandwichpanelen gevels?

Roma Projects heeft achter een stalen scheepswand op twee verdiepingen sandwichpanelenbouw gerealiseerd. De gevels zijn opgebouwd met Roma-sandwichpanelen P in RAL-kleur 9010 met microprofilering en een polyester coating van 25 mu. Het markante pand in de vorm van een zeewaardig schip is in 2015 opgeleverd en vormt nog steeds het visitekaartje van het bedrijf.

Nieuwbouw Schmidt Zeevis Rotterdam in 2015

Daarom besloot het spraakmakende en onderscheidende visverwerkende bedrijf de gevels een grote schoonmaakbeurt te geven. Ook vanwege de fijnstof die via de wind van de nabij gelegen A15 op de gevels strijkt, besloot Schmidt Zeevis dat het tijd was voor een sandwichpanelengevel reiniging van de 4500 m² geveloppervlak.

Hoe reinig je stalen sandwichpanelen gevelwanden?

Door gevels op de juiste manier te reinigen, blijven zowel de technische als de esthetische (glans en kleur) eigenschappen langer behouden. Voor het reinigen riep Schmidt Zeevis de hulp in van Borstelcleaning. Dit Friese bedrijf van de gebroeders van der Bles past een zelf doorontwikkelde reinigingstechniek toe voor het schoonmaken van stalen gevels.

Bij het schoonmaken gebruikt Borstelcleaning radiografisch aangestuurde borstels welke, eventueel ook met een mobiele kraan, tegen de gevel worden gepositioneerd.

Cleaningtechniek met drie pijlers

Alle oppervlakken (ook kozijnen/glas) worden door de borstels met gelijkmatige druk minimaal 4x intensief geraakt. Hiernaast gebruikt Borstelcleaning warm water waardoor de vervuiling makkelijker van de gevel wordt los geborsteld. Een derde belangrijke factor is de toevoeging van het juiste reinigings- en glansmiddel tijdens het borstelen. Hierbij gaat het om het middel wat het meest geschikt is gezien de vervuiling, de coating, de positie en geografische ligging van het gebouw.

Naderhand wordt er afgespoeld met warm water, zodoende de gevels glad, glanzend en afparelend te maken. De intensiteit van het borstelproces maakt de oppervlakten ook glad, glanzend en antistatisch. De gevel zal hierdoor langer schoon blijven.

Opdrachtgever Jos van Vuren van Schmidt Zeevis is in zijn nopjes met de schone en spierwitte gevels: “Reiniging met de borstel leverde veruit het beste resultaat op. Ook de resterende delen, zoals de opbouw in de vorm van de kajuit hebben weer hun oorspronkelijke uitstraling gekregen”.

Overig Blog/Nieuws

gepubliceerd - mei 2019

This site is registered on wpml.org as a development site.