Tuinderij Vers Brielle bouwt voort op succes

Terug

Tuinderij Vers Brielle bouwt voort op succes

Roma Projects vordert met de montage van de volgende nieuwbouw (deel B) bij groenteverwerkingsbedrijf Tuinderij Vers in Brielle. Deze isolatiebouw vervangt een deel van de oudere bedrijfsloodsen. Roma Projects is blij om weer te mogen samenwerken met hoofdaannemer Unibouw uit Gemert.

Schoolvoorbeeld van ‘gezond’ bedrijf

Tuinderij Vers heeft het snijden, mengen en verpakken van groenten en fruit op klantspecificatie tot kunst verheven. Zij maken van verse groenten en fruit wel 350 verschillende producten die zij leveren aan klanten in Nederland, België en Duitsland. Vorig jaar nog werd het bedrijf uitgeroepen tot winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs.

Roma bedrijfsdeuren BDD-60

Eerdere uitbreidingen

In 2013 vond de eerste uitbreiding op 11.000 m2 grondoppervlak plaats met 2 grote koelruimten voor inpak en expeditie. In 2017 monteerde Roma Projects de binnenbouw voor de nieuwbouw deel A. Deze nieuwe hal van 2.500 m2 met 2 verdiepingen is gelegen op het terrein naast de bestaande gebouwen van Tuinderij Vers. In dit gebouw zijn foodcare geconditioneerde (2-7˚C) verwerkingsruimten, een krattenwasruimte en koelcellen voor opslag gemonteerd.

geconditioneerde verwerkingsruimte

Constructief samenwerken

Alle wanden, plafonds en aansluitingen zijn volgens het foodcare bouwconcept afgewerkt. Voor de toegang tot de ruimten en koelcellen koos Tuinderij Vers voor snelroldeuren van Assa Abloy in combinatie met de Roma-loopdeuren. Deze robuuste bedrijfsdeuren zijn ook foodcare afgewerkt.

Naast gekoelde ruimten bouwt Roma Projects in Brielle ook vriescellen. Een integrale afstemming van het logistieke (bouw)proces is van groot belang omdat de productie van Tuinderij Vers blijft doorlopen tijdens de bouwfase. Hiervoor is goede samenwerking in het bouwteam en overleg met alle bouwpartijen cruciaal. Met de integrale benadering behaalt men de meeste efficiency.

Overig Blog/Nieuws

gepubliceerd - mei 2018

This site is registered on wpml.org as a development site.