Van Gelder Groente & Fruit Ridderkerk

Terug

Van Gelder Groente & Fruit Ridderkerk

Hypermodern bedrijfscomplex en experience-centrum langs de A15

Met gedreven enthousiasme is onze bouwdivisie Roma Projects van start gegaan met de nieuwbouw van Van Gelder Groente & Fruit in Ridderkerk. Het bouwoppervlak van 13.792 m2 - gelegen op het bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard - gebruikt de versleverancier voor de opslag, sortering en distributie van groente- en fruitproducten en als innovatiecentrum van het bedrijf.

BREEAM-ambitieniveau Outstanding

In opdracht van Wijnen Bouw Someren, monteert Roma Projects in totaal meer dan 40.000 vierkante meters foodsafe sandwichpanelen met FM-Approvals voor de hoogwaardig isolerende gevels, wanden en plafonds. Van Gelder streeft met haar nieuwe aan de A15 gelegen bedrijfscomplex het BREEAM-duurzaamheidscertificaat na op het niveau van minimaal Excellent. Roma kan dankzij haar ervaring in BREEAM-NL projecten bijdragen aan het behalen van de nodige punten.

Nieuwe brandwerende draaideuren

Aan de start van de montage is een geruime voorbereidingsperiode voorafgegaan. Deze gebruikte Roma Projects voor een goede afstemming en om berekeningen en tekenwerk in BIM uit te voeren. In het isolatiebouwdeel van het DC, productiehal en experience-centrum zijn meer dan 100 stuks (isolerende) bedrijfsdeuren voorzien. Hierin zijn de onlangs als wereldprimeur gepresenteerde nieuwe high care brandwerende draaideuren van zusterdivisie Roma Products ook opgenomen. Deze deuren hebben als voordelen zowel High Care foodsafe en multifunctioneel inzetbaar als brandwerend te zijn. Meer informatie vindt u op onze websitepagina: Brandwerende én High Care draaideurenserie HC-BW.

Brandwerende én High Care draaideurenserie BW-HC

Dampdichte isolatiebouw

Roma Projects is blij dat Wijnen Bouw Someren haar de opdracht gegund heeft. Paul Pallandt: “Dit project zit vol met innovatie en heeft hoge duurzame ambities. Onze expertise in het dampdicht afwerken in en rondom machines, raamkozijnen en logistieke systemen en het samenwerken met bouw- en logistieke systeemleveranciers kunnen we goed etaleren. We zijn dan ook zeer verheugd dat we dit project gegund hebben gekregen waarin we ook onze innovatie in deurtechniek mogen toepassen”.

Bouw updates van Van Gelder Groente & Fruit

Over meer innovatieve duurzame oplossingen van dit prestigieuze project is te lezen op de website van Wijnen Bouw Someren en Van Gelder Groente & Fruit.

Project Van Gelder Groente & Fruit

Overig Blog/Nieuws

gepubliceerd - februari 2018

This site is registered on wpml.org as a development site.