Toepassingen

Terug

Toepassingen

Deuren

Koel- en vriescontainers op maat

Klimaatkasten

Isotherm containers

Sluizen

Archief

Toepassingen

Roma Products produceert vooral maatwerk deuren, maar ook klimaatkamers en andere oplossingen voor de voedings- en industriële sector. De mogelijkheden zijn legio.

Bekijk hier enkele toepassingen:

 • Deuren en ramen
 • Koel- en vriescontainers op maat
 • Klimaatkasten
 • Displaykoelers
 • Isotherm containers
 • Klimaat respiratiekamers
 • Sluizen
 • Demontabel uitklopstation

 • Deuren

  Schuifdeuren voor Colruyt Group Fine Food Meat

  De vleesverwerkende afdeling van Colruyt Group Fine Food Meat (voorheen bekend als Vlevico) heeft een nieuwe fabriek gebouwd waar zij vers rund-, kalfs- en varkensvlees versnijdt, verwerkt en verpakt. In de 20.000 m² fabriek in Halle bereidt zij ook salades, charcuterie en diepvriesvlees.

  Bij de aanpak van haar bouwplannen gaat de Belgische discounter Colruyt altijd zeer secuur te werk.
  Zowel de medewerkers als externe engineers lieten hun licht schijnen over het bouwontwerp. Hierin zijn alle werkprocessen uitgekristalliseerd en in een bouwkundig plan vertaald.

  De Colruyt Group Fine Food Meat wenste in de nieuwe fabriek hermetisch sluitende koel– en vriesschuifdeuren te gebruiken die eenvoudig in bediening en onderhoudsvriendelijk zijn. Colruyt let tevens op de afwerking en functionaliteit tot in de kleinste deurdetails. Alle hang- en sluitwerken, ophangingen- en schuifsysteem zijn beproefd en ter goedkeuring voorgelegd om te verifiëren of deze voldoen aan de strenge voedselveiligheidseisen.

  Roma Products produceerde en installeerde 21 koeldeuren en 16 vriesdeuren, ondermeer in inox-uitvoering en op maat conform de gewenste specificaties. De elektrisch bediende foodcare koeldeuren en vriesdeuren zijn voorzien van op maat geproduceerde r.v.s.-behuizingen voor bediening- en noodschakelaars.

  Bekijk ook actuele isolatiebouw projecten

  Deuren overzicht

  Koel- en vriescontainers op maat

  Heeft u behoefte aan meer flexibele opslag met behulp van koel- en vriescontainers? Naast inpandige koel- en vriescellen biedt Roma Products ook oplossingen voor verplaatsbare koel- en vriescontainers, meestal gebouwd op een stalen onderframe.

 • Voor binnen- en buitenopstelling
 • Afmetingen afgestemd op uw logistieke wensen
 • Hoogwaardige en robuuste afwerking: foodcare, brandwerend of anders gespecificeerd
 • Conform diverse normen zoals HACCP, BRC en GMP
 • Ook voor renovatie en reparatie van bestaande koel- en vriescontainers

 • Mobiele koelcontainer

  Klimaatkasten

  Optimaal conditioneren van machine onderdelen Océ Copiers

  Ook in het proces van kopiëren, plotten en printen is het creëren van de juiste condities van machineonderdelen in een omgeving van cruciaal belang voor de kwaliteit van het document. De bekende kopieerfabrikant Océ wil haar machines laten conditioneren onder een in relatieve vochtigheid van 65% (+/- 3%) en een temperatuur van +45° C, zonder blootstelling aan licht.

  klimaatkast lichtdicht

  Absoluut lichtdicht en condensvrij

  Doel is het stabiliseren van de foto-elektrische lagen dat leidt tot een stabiel product. Dit proces noemt men in het vakjargon ook wel ‘rijpen’. Roma Products produceert de isolatiebouw voor de klimaatkasten die absoluut lichtdicht, condensvrij en mobiel zijn. Opdrachtgever DKC Totaaltechniek kan vervolgens de apparatuur voor nauwkeurige klimaatcondities installeren en met vertrouwen uitleveren aan de kopieerfabrikant.

  Casus: isolerende omkasting voor relaxatie kunststof

  Isotherm containers

  Uw eigen geïsoleerde rolcontainer op maat

  Voor geconditioneerd transport ontwerpt én produceert Roma Products isotherm rolcontainers.

  De ervaring in de logistieke sector en knowhow met isolatiebouw heeft geleid tot de afzet van geïsoleerde containers in serieproducties voor een aantal gerenommeerde retailers.

  Colruyt - container

  Deze Belgische discounter vervoert al decennialang producten vanuit de DC’s naar haar filialen in het hele land volgens het principe van een 'Altijd Volle Vrachtwagen'. Dit houdt in dat de goederen (zowel droge kruidenierswaren als gekoelde levensmiddelen) zo veel als mogelijk worden gebundeld en gestapeld op dollies (rolcontainers). Voor de gekoelde levensmiddelen ontwikkelde Roma Products een foodsafe container in co-makership met opdrachtgever Colruyt. Deze rvs-containers worden passend gemonteerd op de dollies. Sinds het begin in het jaar 2000 zijn er meer dan 7.000 stuks in serieproductie uit de Roma-fabriek in Raamsdonksveer gerold.

  Bake Five - container

  Nat gebak is een beperkt houdbaar product dat alleen echt vers het lekkerst smaakt. De Bake Five Groep zocht naar een oplossing om dit kwetsbare product te vervoeren naar de winkelfilialen, samen met haar broodproducten in één ongeconditioneerde vrachtwagen. Eerst analyseerde Roma Products het logistieke traject en de houdbaarheid van het nat gebak. Daarna ontwikkelde ze een prototype. Na goedkeuring door de opdrachtgever werd het prototype getest bij TNO én in de praktijk. Hierna volgde een opdracht voor productie in series. In 2 maanden rolden er 500 geïsoleerde maatwerk gebakcontainers uit de fabriek in Raamsdonksveer. In totaal zijn er 800 uitgeleverd. Een unieke oplossing voor geïsoleerd én voedselveilig transport van nat gebak, onafhankelijk van de omstandigheden van jaargetijden en transporttijden.

  Sluizen

  Janssen Pharmaceutica

  De Life Science en Health sector draagt als geen ander bij aan de kwaliteit van de gezondheid van mens en dier. Farmaceutische bedrijven en groothandels ontwikkelen vaccins om een toenemend aantal virussen en epidemieën te bestrijden. Nadat deze vaccins grondig zijn getest, volgt de productie en distributie in grote aantallen met behulp van mobiele geconditioneerde units. Meestal naar ontwikkelingslanden waar hoge temperaturen en slechte hygiënische condities heersen.

  Isolatiebouw voor sluizen op vriestemperatuur

  Roma Products bedacht samen met opdrachtgever Coolworld Rentals een oplossing om de voorraad vaccins uit de mobiele geconditioneerde units te halen, terwijl de gewenste temperatuur gehandhaafd blijft op bijvoorbeeld -60°C. Naast het ontwerp van de voorsluis, zorgt Roma Products ook voor de uitvoering met inzet van eigen monteurs ter plekke. De specificatie van de geconditioneerde unit, de situatie ter plekke en het streven om een maximale dampdichte voorsluis te bouwen vergen maatwerk en nauw overleg met de opdrachtgever Coolworld Rentals.

  Terug

  Top

  Archief

  Klimaat respiratiekamers

  Respiratie klimaatkamers: zeer flexib...Lees meer

  Machinebehuizing voor uitklopstation

  machinebehuizing modulair voor een ch...Lees meer

  This site is registered on wpml.org as a development site.