Cool Control IV Maasdijk

Terug

Cool Control IV Maasdijk

Opslag onder multi condities conform bouwkundige eisen

Optimale opslag begint bij perfecte condities. Bij Cool Control in Maasdijk weten ze daar al 25 jaar alles van. Deze logistieke dienstverlener is gespecialiseerd in geconditioneerde opslag, transport en value added logistics van fruit. Cool Control biedt in drie direct naast elkaar gelegen panden met 45 dockshelters een totaal aantal van 9.200 palletplaatsen verdeeld over 41 onafhankelijk te regelen compartimenten. Sinds 2007 is Roma Projects als onderaannemer van Bouwmaatschappij van Mierlo betrokken geweest bij drie grote isolatiebouwprojecten die de groei van het bedrijf hebben begeleid.

Groente en fruit

Cool Control IV

In 2021 is er gestart met het vierde gebouw van Cool Control. Deze nieuwbouw, ook op het industrieterrein Honderdland in Maasdijk, bevat 15.000 vierkante meter vloeroppervlak, verdeeld over drie bouwlagen. Roma Projects realiseerde ook nu weer zowel de complete sandwichpanelenbouw met gevels aan de buitenkant en inpandig koel- en rijpingscellen en een verpakkingsafdeling. Volgens planning is het gebouw in mei in gebruik genomen.

Goede voorbereiding werpt vruchten af

Paul Pallandt, commercieel directeur van Roma, werd vanaf het begin bij het project betrokken door de architect en aannemer: “Het gebouw huisvest veel compartimenten met verschillende condities voor opslag en rijping van fruit. Het is de uitdaging om deze optimaal thermisch te isoleren én om tegelijkertijd te voldoen aan de voorschriften op het gebied van brandveiligheid van het Bouwbesluit. Door overleg met elkaar in de ontwerpfase over te verwachten koudebruggen en brandwerendheid van de wanden en doorgangen, hebben we de valkuilen getackeld. Dit vergde extra tijd maar heeft zijn vruchten afgeworpen in de uitvoeringsfase.

Meer info over foodcare schuifdeuren

Veel informeel overleg

Met zoveel vakdisciplines van bouw- en installatiepartijen in de uitvoering is een doorlopende onderlinge afstemming cruciaal. Dave Canters, projectleider van Roma: “Hier hebben wij vooral invulling aan gegeven door veel informeel overleg. De basis was al vastgelegd in de afspraken met Van Mierlo en in de planning. Maar door regelmatig informeel overleg, ook met de voormannen van de andere uitvoeringspartijen, kunnen we de kwaliteit van ons werk beter bewaken én tevens realiseren dat we binnen de afgesproken planningstermijn opleveren”.

Naar Projectenoverzicht

This site is registered on wpml.org as a development site.