Kaasmakerij hygiëne upgrade

Terug

Kaasmakerij hygiëne upgrade

Bij een kaasmakerij voerde Roma Projects een hygiëne upgrade uit in het productiegedeelte.

Dit project omvatte maatregelen op het gebied van klimaatbeheersing én renovaties om de productieruimte in te richten conform de geldende normen en voedselveiligheid standaarden.

Condities

De werkgroep die het project begeleidde, schreef een tender uit waarin o.a. de volgende condities waren omschreven:

 • De uitvoering moest voldoen aan meervoudige wet- en regelgeving (Bouwbesluit, ARBO en bedrijfsveiligheid- protocollen, NEN-normen, CE-markering, EHEDG-normen en bedrijfsengineering standaarden).
 • Sandwichpanelen conform de aanbevelingen van het Europese Comité ECCS/CIB.
 • Geen onderbreking van het productieproces tijdens de montage. Montage in meerdere fasen.

 • Condensvorming op plafonds : Oorzaken en oplossingen

  Isolerende én beloopbare plafonds

  Roma Projects leverde en monteerde de plafonds boven het pekelbad en in de kaasmakerij. Isolerend, beloopbaar voor onderhoud én met FM-Approved sandwichpanelen die zijn voorzien van een hoogwaardige foodsafe coating.

  De totale oppervlakte van de plafonds omvatte meer dan 2.000 m2 op een hoogte van 5 en 6 meter. Om de luchtconditionering te optimaliseren zijn tevens een koof en luchtkanalen gemonteerd.
  De bestaande lichtkoepel en lichtstraten zijn dichtgelegd met sandwichpanelen. In het plafond kwamen lichtarmaturen. De sparingen voor de lichtarmaturen zijn door Roma Projects high care foodsafe afgewerkt met speciale r.v.s.-inbouwframes.

  Teamwork

  De uitvoering van de montage van de plafonds is volgens een nauwkeurige planning uitgevoerd, geheel conform veiligheidsrichtlijnen, terwijl productie van de kaas grotendeels kon doorgaan.
  Robert Veerdig, bouwkundig verkoopadviseur was van begin tot eind nauw bij het project betrokken: “Dit project eiste een goede voorbereiding vanwege de complexiteit.
  Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar ook tijdens de uitvoering moet je flexibel en zeer nauwkeurig kunnen samenwerken met andere bouw- en installatiepartijen.
  Sommige delen vervielen, andere onderdelen kwamen er bij of werden aangepast. En dat allemaal volgens een gezamenlijke planning met goede communicatie en inachtneming van de voorschriften én onder controle door de veiligheidskundige. Topniveau teamwork dus!”.

  Naar Projectenoverzicht

  This site is registered on wpml.org as a development site.