Koelhuis Kivits-Goes, VGK Cool Logistics en ERP in Ridderkerk

Terug

Koelhuis Kivits-Goes, VGK Cool Logistics en ERP in Ridderkerk

Kivits-Goes Beheer BV ontwikkelde i.s.m. WDP een nieuw DC voor met name fruit in Ridderkerk. De nieuwbouw op een kavel van 2,4 hectare grond in het agro-logistieke cluster van industrieterrein Nieuw Reijerwaard huisvest de bedrijven Kivits–Goes, VGK Cool Logistics en ERP die voorheen in Barendrecht gevestigd waren.

Roma Projects is geselecteerd voor de uitvoering van de complete 35.000 m2 isolatiebouw inclusief isolerende deuren en toebehoren. Het koelhuis biedt ruimte aan de koel- en vriesopslag van een kleine 20.000 pallets verdeeld over een koel- en vriescellencomplex met grote expeditie en een verpakkingsruimte van 3.500 m2 op de verdieping.

Kivits-Goes-VGK Cool Logistics, ERP Ridderkerk-Roma koelschuifdeur en hefdeur

In het koel- en vriescellencomplex op de begane grond grenzen ruimten en gangen met koel- , vries- en ambient (8ºC) temperaturen aan elkaar. Op de eerste en tweede verdieping zijn met het Roma-isolatiesysteembouw-concept een mezzanine en faciliterende droge ruimten gebouwd.

Vanwege de koude zou je het niet verwachten, maar met name voor de isolatiebouw is een strenge brandwerende bouwregelgeving van toepassing. Voor de grote brandcompartimenten monteerde Roma Projects isolerende én brandwerende scheidingswanden en deuren conform de WBDBO-bouwregelgeving.

Naast thermische isolatie én brandwerendheid lopen voedselveiligheid, duurzaamheid en esthetica als een rode draad door het bouwplan. Het is de kunst om hier met een toegespitst assortiment en diensten invulling aan te geven.

De complete isolatiebouw is met passende Roma-bouwmaterialen ingericht conform de voedselveiligheidseisen. Bijvoorbeeld de deuren. Op maat, isolerend, high care hygiënisch afgewerkt én waar nodig brandwerend of voorzien van een kijkvenster.
In het gebouw zijn gemonteerd:

 • Koel- en vriesschuifdeuren
 • Koelhefdeuren
 • Brandwerende koeldraaideuren
 • Bedrijfsdraaideuren
 • Fire-screens
 • Snelroldeuren

 • Meedenken en samenwerken

  Bij de nieuwbouw van een hoogwaardig logistiek DC komt in de beginfase de toegevoegde waarde tot uiting door het meedenken in het ontwerp. Hiervoor beschikken we over een uitgebreide kennis tools en ervaring met het zelfde soort projecten. In de uitvoering ligt de focus in de eerste plaats op het efficiënt uitvoeren volgens planning. De samenwerking met andere bouwpartijen en communicatie verloopt via bouwvergaderingen en uitwerking van tekeningen in BIM. In de bouwfase verwacht men een flexibele attitude. Dan is het belangrijk om snel in te springen op aanvullende wensen van bijvoorbeeld de huurders van het gebouw of door het snel oplossen van opleverpunten.

  Naar Projectenoverzicht

  This site is registered on wpml.org as a development site.