Van Smaak Maaltijdenproductie Drachten

Terug

Van Smaak Maaltijdenproductie Drachten

Met een nieuwbouw en een nieuwe bedrijfsnaam, Van Smaak, zette het voormalige Maaltijdservice Noord in 2012 in op groei van het bedrijf. Roma was verantwoordelijk voor de realisatie van de isolatiebouw van het productie- en opslaggedeelte van de nieuwbouw in Drachten. Het resultaat is een state-of-the-art bedrijfspand waarbinnen de ambachtelijke bereiding van maaltijden voorop blijft staan.

Verschillende ruimtes en condities

De maaltijdenproducent is in 1970 opgericht in Menaldum. Na 40 jaar was zij uit haar jasje gegroeid. De ambities waren om door te groeien naar een productie van 20.000 maaltijden per dag. Hiervoor was het noodzakelijk om de verschillende kook- en opslaglocaties te centraliseren in een nieuw pand. Eind 2009 is Van Smaak al begonnen met het zoeken naar een geschikte locatie met als resultaat een nieuwbouwpand aan de Azeven in Drachten. Er is veel aandacht besteed aan de routing in dit bedrijf in verband met hygiëne. Via de bovenverdieping komen alle medewerkers en bezoekers in de productie omgeving op de begane grond. Het bedrijf is ingedeeld naar processtappen van productverwerking. In de verschillende ruimtes heersen aparte condities qua temperatuur, relatieve vochtigheid en brandwerende voorzieningen. In totaal produceerde Roma Products 33 elektrisch bediende schuifdeuren en 13 draaideuren die door Roma Projects zijn geïnstalleerd. Tevens zijn er brandwerende- en snelroldeuren geïnstalleerd.

Roma Foodcare bouwconcept

Een opvallend detail binnen het bedrijf is de foodcare afwerking van de ruimten. Bereikbaar om te reinigen en bijna geen bevestigingsmiddelen in het zicht. Ook niet bij de plafondluiken die zijn afgewerkt met profielen in dezelfde kleur. Zowel in de gangen als de productieruimtes zijn hardkunststof stootlijsten ter bescherming van de wanden gemonteerd. De keuze voor Roma isolatiesystemen viel na een uitgebreid vergelijkingsonderzoek. “We zijn vooraf overal wezen kijken ter plaatse om ons uitgebreid te oriënteren. Menige onderdelen zijn toch anders gelopen dan we gepland hadden. Een goede communicatie over de wijzigingen en flexibiliteit van de bouwpartners biedt dan oplossingen”, stelt Jantien van Eken die tevreden is over het eindresultaat.

Foodcare bouwconcept

Naar Projecten overzicht

This site is registered on wpml.org as a development site.