Zuivel

Terug

Zuivel

Uitdagingen in Zuivel sector

Voor optimale rijping en opslag van kaas is alleen de beheersing van de temperatuur niet voldoende. Microklimaatregeling met de juiste ventilatie én luchtvochtigheid zijn cruciaal. Bij de productie van melkpoeder spelen ook brand- en explosiegevaar een grote rol en zijn er maatregelen tegen ongedierte nodig.
Risicobeheersing en strenge eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid vragen in de zuivel sector om zorgvuldige keuzes. Hoe lost u dit op?

Project bekijken

Isolatiebouw op maat

Voor zuivelproducenten zoals kaasmakerijen, biedt Roma isolatiebouw op maat. Met het oog op strenge wet- en regelgeving ontwikkelden wij onder meer bouwdetails om isolatiewanden, plafonds en profielen blind te bevestigen. Ook besteden wij extra aandacht aan de afstemming van geschikte coatings van de isolatiepanelen op de omgeving. Op basis van onze jarenlange expertise in het bouwen van kaasmakerijen en pekellokalen, adviseren wij u in de keuze voor hard-pvc-folie of rvs-afwerking.

Plenum-plafond

Kaaspakhuizen zijn de laatste jaren zowel in aantal als volume toegenomen. Met plenum-plafondpanelen en plenum-doorvoerkanalen creëren we voor u een scheiding tussen opslag van de kazen en de luchtbeheersingsapparatuur. Dit stelt u in staat om condities optimaal te blijven beheersen en zo een constante temperatuur en luchtvochtigheid te creëren.

Roma is dé isolatiebouwspecialist voor uw:

 • Melkpoederfabriek
 • Kaasmakerij
 • Kaaspakhuis
 • Pekellokaal
 • Plenum-plafond

 • Bouwconcepten voor de Zuivel

  Heeft u naast foodcare en thermische isolatie ook speciale wensen en eisen op het gebied van brandveiligheid en architectuur? Op basis van onze kennis en ervaring hebben we rond elk thema een bouwconcept ontwikkeld. De verschillende concepten integreren we moeiteloos in één totaalconcept op maat. Roma adviseert, denkt mee in het ontwerp en realiseert uw ruimte of bedrijfspand.

  Foodcare bouwconcept

  Producten

  Meer weten?

  Bent u benieuwd hoe u optimale omstandigheden creëert in uw kaasmakerij of andere geconditioneerde ruimtes? Samen met u bekijken we de mogelijkheden om uw vraagstukken op te lossen.

  This site is registered on wpml.org as a development site.