BES-6001 certificering ‘Zeer Goed’ voor Roma-isolatiepanelen

Terug

BES-6001 certificering ‘Zeer Goed’ voor Roma-isolatiepanelen

De Roma-isolatiepanelen hebben het certificaat BES-6001 met beoordeling ‘Very Good’ ontvangen van het Building Research Establishment (BRE Global Ltd.).

BRE Global Ltd. is een onafhankelijke, internationale certificeringsinstantie die de certificering van brand-, veiligheids- en milieuproducten en -diensten, managementprocessen en andere producten en systemen aanbiedt.

BES-6001

Voordelen voor u

BES 6001 is erkend door BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method for buildings) en draagt bij aan het verkrijgen van het keurmerk voor duurzaam vastgoed BREEAM-NL in het onderdeel MAT5 (Onderbouwde herkomst van bouwmaterialen).
Met de beoordeling BES-6001 ‘Very Good’ voor producent Roma Dämmsysteme, kunnen zowel de Roma-sandwichpanelen met een PIR-schuim isolatiekern (type P en M) als met een steenwolkern (type FP en FV) in de MAT 5-calculator met Tier level 1 worden ingevoerd, hetgeen het maximaal aantal haalbare 3 punten oplevert.

Duurzaam en verantwoorde herkomst

Het BES-6001-certificaat is bestemd voor elke fabrikant die duurzame bouwproducten produceert en toont aan dat de materialen gebruikt bij de productie op een verantwoorde manier worden ingekocht in de hele toeleveringsketen. Dit geeft opdrachtgevers de zekerheid dat de beoogde duurzaamheid van hun vastgoed is gebouwd met kwalitatieve bouwproducten met een onderbouwde herkomst.

De norm stelt onder meer eisen ten aanzien van de volgende kenmerken van een producerende onderneming: traceerbaarheid van materialen door de toeleveringsketen, milieu aspecten zoals de uitstoot van broeikasgassen en de impact van het transport, sociale aspecten zoals werkgelegenheid, ondernemersvaardigheden en bedrijfsethiek.

Wat is BREEAM-NL?

Assortiment isolatiepanelen

Overig Blog/Nieuws

gepubliceerd - juni 2020

This site is registered on wpml.org as a development site.