FM Approvals 4882 voor ROMA-isolatiepanelen

Terug

FM Approvals 4882 voor ROMA-isolatiepanelen

ROMA Dämmsysteme heeft met haar PIR-isolatiepanelen type P en M het felbegeerde FM 4882-certificaat voor lage rookontwikkeling bij brand ontvangen. Dit betekent dat deze PIR-isolatiepanelen voldoen aan de hoogste normen en als zodanig kunnen worden gebruikt voor projecten over de hele wereld waar FM-goedgekeurde producten worden vereist of gevraagd door de klant.

FM-goedkeuring wordt verleend door FM Global, een toonaangevende internationale vastgoedverzekeraar. Het biedt uitgebreide oplossingen voor commerciële en industriële vastgoedverzekeringen en risicobeheer. FM-certificering ``geeft klanten de zekerheid dat een product of dienst objectief is getest en voldoet aan de hoogste nationale en internationale normen``.

Wat zijn uw voordelen?

 • Minder brand-, rook-, wind- en hagelschade, in combinatie met FM 4880 en FM 4881 certificering.
 • De sprinklerbeveiliging kan worden verminderd of uitgeschakeld als de bezetting dit toelaat.
 • Een nog betere bijdrage aan de verzekerbaarheid van het onroerend goed en het bedrijf.

 • Gevolgen rookontwikkeling vaak onderschat - Lagere rookemissie

  Bij brand worden de gevolgen van rookontwikkeling vaak onderschat. Hiervoor heeft de FM Global Group een certificering opgezet. Het certificaat FM 4882 is een standaard die wand- en plafondmaterialen of -systemen test voor rookgevoelige toepassingen. Ze is ontworpen om potentiële veiligheidsrisico's en gevaren in geval van een onverwachte brand te minimaliseren. Maar ook om de verspreiding van de brand te onderdrukken en mogelijke schade door rookontwikkeling te minimaliseren.

  Uitvoerige inspectie en testen

  Om aan de FM 4882-criteria te voldoen, moeten de elementen testen ondergaan die veel verder gaan dan de minimumeisen van ASTM E84. Dit proces omvat een gedetailleerde fabrieksaudit, waarbij FM-auditors elk onderdeel van het productieproces en de gebruikte materialen inspecteren. Na de eerste inspectie ter plaatse worden de panelen in Boston (VS) in het FM-testcentrum in verschillende testopstellingen grondig getest op rook- en brandprestaties. ROMA Dämmsysteme ondergaat regelmatig FM-follow-up audits om er zeker van te zijn dat de producten aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen blijven voldoen. Tot nu toe is zij de enige sandwichpanelenfabrikant met een FM-Approvals 4882 voor haar PIR-panelen.

  Project met Roma-isolatiepanelen P en M

  Overig Blog/Nieuws

  gepubliceerd - februari 2020

  This site is registered on wpml.org as a development site.