‘Duurzame jas’ voor koelhuis Kloosterboer Rotterdam Cool Port

Terug

‘Duurzame jas’ voor koelhuis Kloosterboer Rotterdam Cool Port

Sprangers Bouwbedrijf in Breda heeft aan Roma isolatiesystemen de opdracht verstrekt voor de isolatiebouw van het nieuw te realiseren state-of-the-art DC koelhuis dat onderdeel is van de terminal 'Rotterdam Cool Port'.

Het overgrote deel van import van groente en fruit via deepsea komt aan op de Maasvlakte. Rotterdam Cool Port is een zogeheten 'trimodale terminal', gelegen op de kruising van water, weg en spoor, zorgt zo voor een uitstekende uitwisseling van goederen met het containercluster op de Maasvlakte.

Het Roma-isolatiebouw concept is er op toegespitst dat koele condities inpandig behouden blijven en dat de warmte niet naar binnen kan treden. Target van de bouwpartners is om een duurzaam DC te realiseren met minimaal een BREEAM 'Excellent'-certificering dat vanaf het tweede kwartaal van 2017 operationeel is. Met isolatiepanelen voor zowel gevels, wanden, plafonds als daken en koel- en vriesdeuren, levert Roma niet alleen een goede bijdrage aan een hoge BREEAM-score. Zij bouwt de inpandige cellen in het DC ook volgens de Q-50 norm voor luchtdichtheid.

artikel Stedenbouw Cool Port Packing Rotterdam - BREEAM stelt hoge eisen aan isolatie en luchtdichtheid

Commercieel directeur Paul Pallandt “Wij zijn blij dat de bekende bouwer Sprangers ons heeft geselecteerd voor deze opdracht. Een mooi project waarin wij onze expertise kunnen etaleren met longlife geproduceerde bouwmaterialen, montage en detaillering die aan de hoge eisen voldoen”. Roma startte in augustus met de bouw van het koelhuis op de City Terminal locatie in de Waal-Eemhaven.

De samenwerking tussen Roma en Sprangers voor opdrachtgever Kloosterboer dateert al van lang geleden. Onder meer met de opslagloodsen in de negentiger jaren voor Kloosterboer Vlissingen en in 2002 in de eerste fase van het grote vrieshuis Kloosterboer Delta Terminal op de Maasvlakte.

Overig Blog/Nieuws

gepubliceerd - oktober 2016

This site is registered on wpml.org as a development site.