Nieuwbouw Hoogvliet Supermarkten in Bleiswijk

Terug

Nieuwbouw Hoogvliet Supermarkten in Bleiswijk

Roma Projects bouwt verder aan DC Hoogvliet

De nieuwbouw Hoogvliet DC is inmiddels van start gegaan. Roma Projects levert en monteert net als in de eerste fase weer sandwichpanelen met hetzelfde esthetische en duurzame gevelbeeld. Op het terrein naast de bakkerij langs de A12 verrijst het DC voor verse-, gekoelde en diepvriesproducten en crossdock stromen. Ook de droge kruidenierswaren en het emballage DC, het servicecentrum, hoofdkantoor en de centrale slagerij maken onderdeel uit van dit nieuwbouwproject.

Nieuwbouw Hoogvliet Supermarkten Bleiswijk 2

Sandwichpanelengevels met esthetisch en duurzaam karakter

In 2015 bouwde Roma Projects mee aan de `` nieuwbouw Hoogvliet Bakkerij `` op het bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk. Hoogvliet Supermarkten produceert hier broodartikelen die zij meerdere keren per dag vers aanlevert aan haar filialen in de Randstad en Midden Nederland. Naast hoge functionaliteit straalt het gebouw ook een esthetisch gevelbeeld uit door de keuze van de kleuren, horizontale lijnen en detaillering van de ramen en puien.

Het startte met de nieuwe bakkerij van Hoogvliet

Duurzaam gekwalificeerd volgens BREEAM

Het DC moet gaan voldoen aan de hoogste eisen qua duurzaamheid, gemeten volgens het BREEAM-keurmerk. Om deze doelstelling te behalen wordt het gebouw voorzien van energiezuinige installaties en koeltechniek, warmte-koude-opslag in de bodem, zonnecellen en een grijswatercircuit. Andere ecologische maatregelen betreffen de veiligheid, welzijn en comfort van de medewerkers. Roma Projects draagt bij aan het behalen van het BREEAM-certificaat met levering en montage van meer dan 50.000 m2 Roma-isolatiepanelen die zijn gecertificeerd volgens de hoogste herkomstclassificatie in duurzaamheid. Tevens zijn de isolatiepanelen voorzien van FM-Approval.

Hoofdaannemer: ASK Romein Bouw Roosendaal
Bouwmanagement: Arcadis Nederland Arnhem

DC Hoogvliet is BREEAM-NL Outstanding gecertificeerd met 93,7%

nieuwbouw Hoogvliet DC Bleiswijk montage 1

Nieuwbouw Hoogvliet DC in cijfers

 • lengte gebouw: ca. 400 meter lang
 • meer dan 50.000 m2 Roma-isolatiepanelen type P, M en FV
 • te bebouwen oppervlak 72.000 m2
 • meer dan 20 kilometer zetwerk

 • Technische specificatie isolatiepaneel M

  Bouw Informatie Model (BIM)

  De BIM-modelleur van Roma Projects tekent het bouwonderdeel in 3D uit in Revit. Deze tekeningen worden samen met de lagen van andere bouwpartners en toeleveranciers toegevoegd aan het virtuele model in 3D in BIM (Bouw Informatie Model). Hierin is elk detail te controleren op bouwfouten. Dit kan een hoop tijd en geld besparen in de uitvoeringsfase op de werkvloer. De oplevering van het project staat gepland op eind 2019.

  Zie ook het eindresultaat van DC Hoogvliet in Bleiswijk

  Overig Blog/Nieuws

  This site is registered on wpml.org as a development site.