Fruitmasters Geldermalsen

Terug

Fruitmasters Geldermalsen

Nieuwbouw ULO-cellen complex

In de zomer van 2014 bouwde Roma isolatiesystemen in recordtempo aan het nieuwe ULO-cellen project voor de Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen. Het project maakt deel uit van een masterplan voor uitbreiding en revitalisering van het onroerend goed van Nederlands grootste fruittelercoöperatie.

Chris van Stam Bogaerds architecten: “Fruitmasters heeft in Geldermalsen een conglomeraat van zeer diverse panden die door de jaren heen zijn aangepast en uitgebreid. De bebouwing wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid in vormgeving en kleurstelling. Bogaerds architecten heeft een concept ontwikkeld voor het exterieur en interieur om tot een eenduidige en harmonieuze uitstraling te komen voor de toekomstige renovaties en aanvullende nieuwbouw. Centraal thema is de donkere plint die op een aantal interessante en functionele punten worden verbijzonderd met signing van gebouwen en reclame-uitingen van Fruitmasters” .

Bogaerds architecten en ingenieurs

Masterplan

Het plan is mede ontwikkeld door Van Vliet Bouwmanagement met het oog op de lange termijn. Daarin is ook de ombouw van de koelinstallaties naar een ander koudemiddel en onderhoud van gebouwen meegenomen. Aris Bulk voert namens Van Vliet Bouwmanagement de regie en vertelt over de eerste fase: “De vervangende nieuwbouw van koelhuis 3-4 omvat een gedeeltelijke sloop van het bestaande koelhuis en de nieuwbouw van 25 ULO-cellen en renovatie van een aantal oude ULO-cellen”.

Kritische factor

Roma is geen onbekende op het terrein van de fruitveiling in de Betuwe waar het dertig jaar geleden ook al voor bouwde. Aris Bulk: “Wij hebben vertrouwen in de isolatietechnische aansluitdetails. Die zie je niet op het oog maar vormen wel de kritische factor bij de ULO-cellenbouw. Je wilt immers risico uitsluiten en hoge kwaliteit van fruitbewaring op lange termijn borgen.

Alles uit één hand

Zowel in de nieuwe cellen als in de te renoveren cellen hangen gasdichte hef- en schuifdeuren van Roma Products. Aris Bulk: “We brengen het onder bij één partij, wand én deur. Zo krijg je nooit discussie over verantwoordelijkheden bij klachten met betrekking tot de gasdichtheid. Bovendien zijn Roma-deuren gebruiksvriendelijker. Tijdens de bouw is er wel eens een stevige discussie, maar toch werken we graag samen met Roma in de projecten. Roma durft de lat nog hoger te leggen bij het testen van de cellen. Er zijn maar weinig partijen in Nederland die dezelfde kwaliteit kunnen bieden en oplossingen voor problemen bieden die uiteindelijk naar tevredenheid zijn van alle betrokkenen”. De isolatiebouw van de fruitcellen was netjes op tijd gereed voor het oogstseizoen van 2014.

Gasdicht bouwconcept

Naar Projecten overzicht

This site is registered on wpml.org as a development site.